'Kapora' operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Edremit KOM Grup Amirliği tarafından düzenlenen 'Kapora' adlı operasyonda 4 kişi tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, 6 ay süren çalışma sonrası, A.A. liderliğindeki bir dolandırıcılık şebekesinin, bir internet sitesi üzerinden kendilerine ait olmayan araç satışı ve yazlık kiralaması gibi ilanları değerinden düşük cazip fiyatlar ile başkalarına ait kimlik bilgileri ve telefon numaralarını kullanarak ilan verdiklerini belirledi. Bu ilanları görüp alıcı olmak için ilanda belirtilen telefon numarası ile irtibata geçen diğer illerdeki müşterilerin, çete üyelerine anlaşma sonrası kapora adı altında 150 TL ile 450 TL arası para verdikleri tespit edildi. Yanıltıldıklarını anlayan vatandaşların verdikleri kaporaları geri alamadıkları öğrenildi. Ülke genelinde bu konu ile ilgili çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu, ancak bazı vatandaşların dolandırılan paraların miktarını küçük görüp adli mercilere bilgi vermediği, bölgede 31 ayrı dolandırıcılık olayının yaşandığı ortaya çıkarıldı.

Yeterli delilin toplanmasının ardından düzenlenen operasyonda A.A. (42), Ö.D. (25) ve N.B. (47) isimli şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada suç işlemekte kullandıkları 2 bilgisayar, 1 sahte nüfus cüzdanı ile 4 adet sim kart ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber