Kendisini sedyede muayene eden doktora saldırmaya çalıştı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, hastaneye kaldırılan yaralı işçinin, kendisini muayene eden doktora saldırmaya çalışması güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Çaycuma Yeni Sanayi Sitesi'ndeki mermer atölyesinde üzerine mermer düşmesi sonucu yaralanan Orhan S.(23), Çaycuma Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yaralı işçi Orhan S. kendisini muayene ederken canını acıttığı gerekçesiyle tepki gösterdiği Dr. Ziya Kadir Akçay'a yüz üstü yattığı sedyeden saldırmak istedi. Orhan S.'nin, polis ve güvenlik görevlileri tarafından engellenmesi, güvenlik kamerasına yansıdı.

Hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Dr. Akçay, bacaklarını ve belini eliyle muayene ettiği hastanın sağ bacağında kırık olduğunu düşünerek film çekilmesini istiyor. Hastayı ikinci kez muayene eden Dr. Akçay, canının yandığını söyleyen Orhan S.'nin tepkisine maruz kalıyor. Orhan S.'nin kendisine bağırması üzerine Dr. Akçay, "Muayene etmeden nasıl anlayacağız? Bakmayalım o zaman." diyerek hastanın yanından uzaklaşırken, "Bizlik bir şey yok, ortopedilik bir durum." diyerek ortopedi uzmanına sevk edileceğini söylüyor.

Ortopedi uzmanı olan Başhekim Hasan May'ın acil servise geldiğinde, hasta yakınları Dr. Akçay'a tepkilerini sürdürüyor. Hastanın yakınlarından birisi, "Bakacaksın, mecbursun. İlle burayı dağıtalım mı?" şeklinde taşkınlık yaparken Orhan S., yüz üstü yattığı sedyeden kalkıp Dr. Akçay'a küfürler savuruyor. Yaralı halde sedyeden kalkarak kendisini muayene eden Dr. Akçay'a saldırmaya çalışan Orhan S., hastane polisi, güvenlik görevlileri ve yakınları tarafından engelleniyor.

HASTANE DOKTORLARI ŞİKÂYETÇİ OLDU

Bu arada sağ bacağında kırık tespit edilen Orhan S.'nin, tedavisinin yapılmasından sonra taburcu edilirken, Dr. Akçay ile Başhekim Dr. May, hasta ve yakınları hakkında kendilerine küfür ederek hakarette bulundukları iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber