Sendika başkanını öldüren sanığa 25 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İncirlik Üssü'nde çalışan Türk işçilerinin üye olduğu Türk Harb-İş Sendikası'nın Adana Şube Başkanı Hüseyin Ulukan'ı (51) silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık İbrahim Kasapan, 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Tutuksuz yargılanan Mustafa K. ise (36) beraat etti.

Adana'da 21 Şubat 2011'de sendika binasında öldürülen Hüseyin Ulukan'ın katil zanlısı İbrahim Kasapan ile olay sırasında yanında olan Mustafa K., 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Kasapan, son savunmasında daha önceki ifadelerini tekrarladı. Olay günü başkanla görüşmeye gittiğini belirten sanık Kasapan, maktulün hakaret ettiğini ileri sürdü. Vicdan azabından dolayı her gün öldüğünü belirten Kasapan, ?Keşke ömür boyu işsiz kalıp borç içinde kalsaydım da başkanıma bir şey olmasaydı.? dedi.

Tutuksuz sanık Mustafa K. ise yeniden işe alınmaları konusunda başkanın kendilerini oyaladığını ileri sürdü. Olay sırasında tartışma olduğunu hatırlatan K. iki el silah sesi duyduğunda korkup kaçtığını kaydetti.

Sendika başkanının eşi Nevin Ulukan da sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti. Kasapan'a önce müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın polise teslim olması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle bu süreyi 25 yıla düşürdü. Mustafa K.'nın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber