Memurlar.net haberlerini kaynak göstermeden yayınlayan gazeteci: Gülümhan Gülten

Memurlar.net olarak basından alıntıladığımız tüm haberlerde kaynak gösteririz. Ancak aynı hassasiyeti gazeteler göstermemektedir. Örneğin bugün, Vatan ve Milliyet gazeteleri memurlar.net'ten alıntıladıkrı haberlerde, memurlar.net'i kaynak göstermemiş, yapılan haberleri kendi özel haberleri gibi sunmuştur. Peki bu gazeteciler kim?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün yapmış olduğum haberlerden birisini aynen kullanan gazetecilerden birisi Vatan gazetesinden Gülümhan Gülten'dir. Gülten'in bugünkü Vatan gazetesinde yer alan "4+4'e ?Evet' demiş!" başlıklı haberi (Tıklayınız.) memurlar.net'in http://www.memurlar.net/haber/236803/ adresindeki haberinden aynen kopyalanmıştır. Gazeteci arkadaşımız haberi almış, kullanmış ancak hiçbir yerde memurlar.net dememiştir.

Alıntı yapan ancak kaynak göstermeyen bir diğer gazete Milliyet Gazetesidir. "Memura gecikme faizi ne kadar olacak?" başlıklı Milliyet'in haberini görmek için tıklayınız. Milliyet'in almış olduğu bu haber ise yine memurlar.net'in dün yayımladığı başka özel bir haberdir. Memurlar.net haberini görmek için tıklayınız. Bu haberle ilgili olarak şöyle ilginç bir durum oluşmuştur. Sanki haberin esas sahibi Milliyet'miş gibi, Vatan gazetesi ve diğer sitelerde bu haberi alıntılamış ve Milliyet gazetesini kaynak göstermiştir.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun 36. maddesine göre "Basın Kanununun 15 inci maddesi hükmü mahfuz kalmak üzere basın veya radyo tarafından umuma yayılmış bulunan günlük havadisler ve haberler serbestçe iktibas olunabilir."

Bu hüküm gereğince, herkes her haberi kaynak göstererek alıntılayabilir. Burada sorun yok. Ancak alıntı yapılırken en azından etik olarak kaynak gösterilsin.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber