BASK, TBMM önünde eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Başkanı Resul Akay, TBMM gündeminde bulunan "Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı"nın, çalışanların haklarını gasp ettiğini savunarak, bunun yasalaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Akay, bir grup BASK üyesiyle TBMM Dikmen Kapısı önünde yaptığı basın açıklamasında, çalışanların haklarını gasp edecek, Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın, bugün TBMM'deki ilgili komisyonda görüşüleceğini belirtti.

Parlamentoyu, çalışanların haklarını gasp eden değil, onlara yeni haklar vermesi gereken bir mabet olarak gördüklerini kaydeden Akay, milletvekillerinden söz konusu tasarıyı uluslararası finans kurumlarının istekleri doğrultusunda geçirmemelerini istedi. Akay, "Hiç değilse, kazanılmış hakların korunmasını istiyoruz, Hükümet, sosyal güvenlik reformuyla, değişik sosyal güvenlik kurumlarına bağlı sigortalılar arasında norm ve standart birliği sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Bu norm ve standart birliği, yoksullukta mı, yoksa varlıkta mı sağlanacak? Bu reform, norm ve standart birliğini yoksullukta sağlıyor. Bunu kabul edemeyiz" şeklinde konuştu. Tasarı TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünde, açlık grevine başlayacaklarını yineleyen Akay'a, CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve Antalya Milletvekili Nail Kamacı destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber