Çene nakli isteyen Fidan Battal'ın eşi gözaltına alındı

Türkiye'de tıpta devrim olarak değerlendirilen yüz nakillerinin ardından umutlanan ve kendisine yeni bir çene nakli isteyen Fidan Battal'ın çağrılarına sessiz kalınması ve yaşadığı sorunlarının çözülmemesi eşini polisle karşı karşıya getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, geçen yıllarda çene kemiğindeki tümör nedeniyle yüzünün yarısını kaybeden ve ardından bacağından alınan parçanın yüzünün sağ tarafına eklenmesi ile yeni bir çeneye kavuştuğu için tıbbi başarı olarak değerlendirilen Fidan Battal'ın son aylarda sıkıntıları yeniden başladı. Fidan Battal'ın eşi Fikri Battal, önceki gün eşinin sıkıntılarını anlatmak ve çözüm bulunmasını istemek için Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 hattını aradı. Telefondaki görevlilere sıkıntılarını anlatmaya çalışan Battal, iddiaya göre bir süre sonra sinirlenip "Bu doktorları bir silahla tarayıp öldüreceğim" dedi. Yetkililerin şikayeti üzerine telefonu ve kimliği tespit edilen Battal, İzmir Emniyeti Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Battal, adliyeye sevki sırasında, söylediği kelimelerin bir anlık öfke sonucu sarfedildiğini ve pişman olduğunu belirtti. Battal, amacının kimseye zarar vermek olmadığını sadece eşinin sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi. Battal, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Türkiye'de çene nakliyle ilgili bir işlem yapılmadığını, devlet ve üniversite hastanelerinde bu işlemin uygulanmadığını söyleyen Fikri Battal, şöyle konuştu: "Devlet hastanesi, üniversite hastanesi yolu kapandı. Birçok Avrupa ülkesinde ve ABD'de çene nakli yapılıyor. Eşimin çenesinin mutlaka elden geçmesi lazım. Sadece platin tutuyor. Burada bizimle ilgilenilmiyor. Gittiğimizde 'elimizden geleni yapacağız' diyorlar ama yapabilecekleri bir yerde bitiyor. Ağız açıklığı olmadığı için dişlerini bile yaptıramıyoruz."

İzmir, İstanbul ve Ankara'da gitmedikleri hastane kalmadığını anlatan Battal, "Sağlık Bakanlığı'na defalarca dilekçe yazdım, birçok kez bakanların, Başbakan'ın önüne geçtim, derdimi anlatmak için. Bunlar nedeniyle 20 kez karakolluk oldum. Ama bir çare bulamadım. Tek isteğim devletin tedavi için yurt dışına göndermesi. Sayın Başbakanımızdan yardım istiyorum" dedi.

ABD'nin İzmir temsilciliğine gittiğini kaydeden Battal, şunları söyledi: "Eşimin tedavisi ABD'de yapılabiliyor. Belki bize yardım edilir umuduyla temsilciliğe gittim ama kimseyle görüşemedim. ABD Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone'ye sesleniyorum. Benim sesimi duysun, eşimin acılarını dindirmeye yardımcı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber