Aslan: Yeni teşvik paketi bir an önce uygulanmalı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, iş dünyasının uzun zamandır beklediği yeni teşvik paketinin kamuoyu ile paylaşılmasına karşın uygulama tebliğlerinin henüz yayınlanmadığını, bu durumun iş dünyasında sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GTO'nun mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın yönetiminde yapıldı. Meclis toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, gündemdeki konularla ilgili görüşlerini dile getirirken, oda faaliyetleriyle ilgili de meclis üyelerine bilgiler verdi.

Küresel ekonomideki gelişmelerden dolayı Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü bulunmadığına vurgu yapan Aslan, "Ülkemiz ekonomisinin sürdürebilir, verimli ve rekabetçi bir yapı kazanması açısından hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketini çok önemsiyoruz. İthalata bağımlı sektörlere ciddi destekler getiren yeni teşvik paketinin istihdam açısından ekonomiye önemli kazanımlar sağlayacaktır. Hükümet, kamuoyu ile paylaşılan yeni yatırım teşvik paketi uygulamalarına yönelik tebliğleri bir an önce yayınlamalıdır.? şeklinde konuştu.

Yeni teşvik paketinin yatırımlar ve ekonomi açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken GTO Başkanı Aslan, cari açığı azaltmayı ve yatırımları artırmayı hedefleyen yeni teşvik paketiyle yatırımcının önünü görebileceği bir perspektifin ortaya konduğunu ancak, henüz kanunlaşmamasının iş dünyasında sıkıntı yarattığını kaydetti. Yeni teşvik paketinin ithalata bağımlı sektörlere ciddi destekler getirdiğini belirten Aslan daha sonra şunları söyledi: ?En önemlisi yeni teşvik paketinin bölgesel farklılıklardan kaynaklanan dengesizliği gidermenin kapısını açacağına inanıyoruz. Bu teşvikler küresel krizde ayrışan ve az yara alarak yoluna devam eden Türkiye'nin ekonomik denge arayışlarında kısa, orta ve uzun vadede olumlu sonuçlar verecektir. Teşviklerin kısa sürede sonuç vermesi elinde iyi planlanmış yatırım projeleri olan sanayicilerin işe girişmesiyle sağlanır. İş dünyası teşvik paketlerine yönelik uygulama tebliğleri yayınlamadığı için şu anda beklemedeler. Belirsizliğin ortadan kaldırılması için hükümet tarafından uygulamaya hemen geçilmelidir. Teşvik paketinin orta ve uzun vadede olumlu sonuçları büyük ölçekli ve stratejik yatırımların gerçekleşmesiyle ortaya çıkacaktır. Ülkemizin vizyoner hedefler doğrultusunda gelişimini sürdürmesi ve düşük teknolojili sektörlerden katma değeri yüksek üretime geçilmesi için kamuoyuna açıklanan yeni yatırım teşvik paketinin bir an önce uygulamaya konulması gerekmektedir.?

Suriye'de yaşanan gerginlikle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Durum her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Ancak biz her şeye rağmen bölgemizde barışın hakim olmasını temenni ediyoruz. Son günlerde gelişen olaylar Suriye'yi dünyada ve ülkemizde gündemin başına taşıdı. Şu ana kadar Türkiye dahil birçok Avrupa ülkesi Suriyeli diplomatları sınır dışı etti. Suriye'ye diplomatik izolasyon uygulanıyor. Birleşmiş Milletler gelişen olaylar nedeniyle Suriye'yi kınadı. Umarız bu olaylar daha da tırmanmaz. Suriye'ye askeri seçeneğin düşünülmesi olayı daha da vahim bir hale getirir. Umarız böyle bir şey olmaz. Çünkü Suriye'dekiler bizim kardeşimiz, akrabamız, komşumuz. Dünya durdukça beraber yaşayacağız. Suriye'de askeri müdahale yerine mevcut iktidar ile muhalefeti bir araya getirerek, çok partili seçime geçiş süreci üzerinde anlaştırıp, yumuşak geçiş sağlamak olmalıdır. Çünkü askeri müdahalenin bölgeye neler getireceğini kestirmek mümkün değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber