AKP'li iki vekil, hesapları ibra etmek yerine komisyondan istifa etti

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'de 'POAŞ' çatlağı

TBMM KİT Komisyonu'ndan AKP'li iki milletvekili görüşülmekte olan POAŞ hesaplarını ibra etmek yerine istifayı tercih etti.

Meclis KİT Komisyonu'nda "istifa depremi" yaşanıyor. Komisyon'da hesapları ele alınan kuruluşlarla ilgili "ibra" tartışması AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'ı istifaya götürürken KİT Komisyonu'ndan dün de AKP Adana Milletvekili Zeynep Tekin istifa etti. Tekin, "Yolsuzluk yolsuzluktur. Bunun hükümeti, dönemi, partisi yoktur" dedi. AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nda özelleştirme ve sosyal güvenlik kuruluşları Alt Komisyonu'nda görev aldığını, komisyonun görev alanına giren konularda 80 kuruma soruşturma açılması için yazı gönderdiğini, 18 suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Albayrak, bu süreçte POAŞ'ın satışı, teminat mektubu açığı ve borçların ötelenmesi konusunda hem soruşturma açılmasını talep ettiklerini hem de suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Albayrak, bu talepleri karşısında kendisine şu ana kadar ne tür işlemler yapıldığı ve sonucun ne olduğuna ilişkin bilgi ulaştırılmadığını söyledi.

TEKİN DE TEPKİLİ

Albayrak, "Bir günde birçok kurumun 59 yıllık hesaplarını görüşmemiz isteniyor. Bu mümkün mü? Tüm bunlar beni rahatsız etti ve istifa ettim" diye konuştu. Adana Milletvekili Zeynep Tekin ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yolsuzlukların üzerine gidilmesi yönünde talimatı bulunduğunu hatırlattı ve "Biz, KİT Komisyonu'nda tüm kuruluşların hesaplarını denetliyoruz. Bu denetimlere geçmiş dönem, bugünkü dönem diye bakamayız" dedi. Bu arada ÖİB'nin, POAŞ'ın borçları yeniden yapılandırma döneminden kaynaklanan 12 trilyonluk gecikme faizi alacağı için dava açtığı belirtildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber