UEFA'nın kararı ile sarsılan Bursaspor yaş gününü buruk kutluyor

UEFA'nın bir yıl Avrupa'dan men cezası ile sarsılan Bursaspor, 49. kuruluş yıl dönümünü buruk kutluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil - beyazlı kulüp, 1 Haziran 1963 yılında Bursa'daki 5 amatör kulüp Akınspor, Acar İdmanyurdu, Çelikspor, Pınarspor ve İstiklalspor'un birleşmesiyle kurulmuştu. Renklerini, Uludağın beyazı ve ovanın yeşilinden alan Bursaspor, 47. yılında Türkiye Ligi şampiyonu olarak tarih yazmıştı.

Bursaspor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 49. yaş gününü kutladı. Açıklamada şöyle denildi:

"49 yıl önce filizlenen sevdamız, Uludağ'ın heybeti kadar dimdik ayakta. Duyan duysun, bilen bilsin yıkamayacaklar hayatta! Bundan 49 yıl önce, Bursaspor sevdalısı bir grup insanın ektiği bir tohumdu Bursaspor ve bugün yarım asrı devirmeye hazırlanan koca bir çınar. 49 yıl önce bir kaç yüz futbol tutkununun alkışlarıyla çıkarken sahaya, bugün yüz binlerce taraftarının çılgınca coşkusuyla yeşil çime ayak basan bir armada. Türk futbol tarihinin akışını değiştiren ve bir sportif devrime ismini veren lider kulüp."

YEŞİL BEYAZ BAYRAĞI AVRUPA'NIN KALBİNDE SALLANDIRACAĞIZ

49 yıl önce yola çıkan o bir grup Bursaspor sevdalısının hayallerini gerçeğe dönüştürürken, şampiyonluk göremeden göçüp gitmiş yürekleri huzura erdiren bir fenomen olduğuna da dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere de yer verdi:

"Bugün 1 Haziran. 49 yaşında Türkiye'nin Takımı olmayı başarabilen bu genç kulübün, Türkiye'nin tartışmasız en büyük taraftarının ellerinin üstünde daha büyük başarılara uzanmaması için hiçbir engel yok. 2010'da Asya ile Avrupa'nın buluştuğu noktaya astığımız yeşil beyaz bayrağı, Avrupa'nın kalbinde sallandıracağımız günler çok yakın. Doğum günün kutlu olsun Bursaspor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber