Yöresel kültürler Gaziantep'te buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hemşehri derneklerini ?Yöresel Kültürler Buluşması'nda bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması'nın açılışına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep'in 1980'li yıllardan sonra karşı karşıya kaldığı göç olgusuna değinen Gaziantep Valisi Erdal Ata, ?Yoğun göç sonunda kentimiz nüfusu İstanbul'dan sonra oransal olarak en çok artan kent olmuştur. Gaziantep'te 112 hemşehri derneği var, bugün de bu derneklerden 39'nun katılımı ile farklı farklı illerden kentimize gelip yerleşmiş hemşerilerimiz kendi kültürlerinden örnekler sergileyecekler. Ülkemizin değişik kentlerinin kültürlerini oralara gitmeden görme fırsatı sunmasının yanında bu festival sayesinde insanların kaynaşması, buluşmaları sağlanacaktır. Bu kentte yaşamanın, bu kentte olmanın bir takım sorumlulukları vardır. Kentte yaşayan herkesin, bu derneklerimizin üyelerinin istihdama, eğitime, kentin gelişimine katkı sunacakları muhakkaktır.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ise ?Gaziantep ilkleri yapan bir şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Hemşehri Dernekleri Buluşması da kentimizin her yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirdiği ilklerden biri. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kültürlerin buluştuğu bu festivalde renk var. 1980'li yılların sonundan itibaren sanayileşme ile yoğun bir göç alan kentimiz Türkiye'nin değişik yerlerinden birçok insanımıza aş ve iş olanağı sunmuş, onların doğdukları değil ama doydukları yer olmuştur." diye konuştu.

Güzelbey, ?Gaziantep olarak yaşanan göçü faydaya çevirmiş, bu farklılığı kentin gelişimine katkıya dönüştürmüş ender kentlerden biridir. Şöyle bir baktığınızda bu insanların kentimize birer tuğla koyduklarını görürsünüz. İşte Gazianteplilik ruhu budur.? şeklinde konuştu.

Festivalin ilk günü ünlü sanatçı Arif Sağ'ın verdiği açılış konseri ve havai fişek gösterisinin ardından düzenlenen Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kızıklar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ve Musabeyliler Derneği Konseri büyük ilgi topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber