THY, Samsun-Selanik arasında kültür-turizm köprüsü hedefliyor

Türk Hava Yolları ile Samsun Mübadele Derneği'nin organize ettiği etkinlik ile Samsun-Selanik arasında kültür-turizm köprüsü kurulması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları ile Samsun Mübadele Derneği'nin organize ettiği etkinlik ile Samsun-Selanik arasında kültür-turizm köprüsü kurulması hedefleniyor.

Bu amaçla Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü ile Samsun Mübadele Derneği, 'Samsun-Selanik Arası Kültür ve Turizm İşbirliği Toplantısı' organize etti. Karadeniz Bölgesi'nde geziye çıkan 15 kişiden oluşan Selanik heyeti, Türk iş adamlarıyla Samsunum-1 gemisinde bir araya geldi. Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum'dan çok sayıda otel, seyahat ve turizm acentesi işletmecisi genel müdür ve temsilcilerinin katıldığı buluşmada, fikir alışverişinde bulunuldu.

Turizmde Karadeniz Bölgesi ile Selanik arasında bir köprü oluşturulması hedeflenen organizasyonda konuşan THY Selanik Müdürü Utku Yazan, iki ülke arasında kültür ortaklıklarına değinerek, bu hedef için çaba sarf ettiklerini söyledi. THY'nin Selanik-İstanbul arasında haftada 6 sefer yaptığını dile getiren Yazan, "Samsun Mübadele Derneği ile bu programı 8 ay önceden planlarını yapmaktayız. Selanik'te bulunan otel ve acente temsilcilerini buraya getirerek neler yapılabilir, nasıl hareket edebilirler şeklinde fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamış olduk. İki şehir arasında bu bağı kurabilirsek gerçekten güzel çalışmalara imza atılacağına inanıyorum." dedi.

Düzenlenen programa Selanik Belediyesi Kültür ve Turizm'den sorumlu Başkan Yardımcısı Spyriden Pengas, Selanik Turizm Organizasyon Başkanı Nikolaos Sapountzis, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Selanik Seyahat Acenteleri Birliği Başkan yardımcısı Stefanos Hatzimanolis, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Salih Meriç, Başkan Yardımcısı Ersin Kasap, Karadeniz Bölgesi'ndeki otel ve turizm acentelerinin temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber