Kuzey Doğu Anadolu, endemik bitki ve biyoçeşitlilik açısından zengin

Doğu Anadolu'nun biyoçeşitlilik ve endemik bitkiler bakımından ülkenin en zengin bölgeleri arasında yer aldığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, bölgedeki tabii varlıkların korunması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği kaydedildi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen 'Biyoçeşitlilik ve Bölgemiz' konulu panel yapıldı. Konuşmacılar, Kuzey Doğu Anadolu'nun endemik bitkiler ve biyoçeşitlilik bakımından Türkiye'nin en zengin bölgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat'ın yöneticilik yaptığı panelde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Çakmakçı ?Bölgemizdeki Endemik Bitkiler', Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Gültekin ?Biyoçeşitliliğe Taksonomik Bir Bakış' ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Aslantaş da ?Çoruh Vadisinde Biyoçeşitlilik' konularında bilgiler verdi.

Konuşmacılar, Doğu Anadolu'nun biyoçeşitlilik ve endemik bitkiler bakımından ülkenin en zengin bölgeleri arasında yer aldığını, bölgedeki tabii varlıkların korunması ve devamı için akademik ve sivil toplumun dikkatinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Paneli Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber