Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Atletizm Takımı 'Türkiye 3.sü' oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Okul Sporları Federasyonu tarafından 29-30 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenen ?Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışması? nda Bölge Birincisi olarak Aydın'ı temsil eden Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Küçük Erkek Atletizm Takımı; Türkiye 3.sü oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferdi olarak da okul öğrencilerinden Burak Şen ?Uzun Atlama? branşında Türkiye 2.si oldu.

Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışması, ?Eskişehir Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi?nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra 30 ilden küçük kız ve erkek, Yıldız kız ve erkek, genç kız ve erkeklerden oluşan şampiyonada 430 ferdi sporcu ve 72 takımdan toplam 1006 sporcu yarıştı.

Burak Şen, Hasan Eren Gönül, Enes Öztürk, Anıl Çeken, Alperen Arif Demir ve Berkay Şimşek'ten oluşan atletizm takımı, 100 metre ve 1000 metre koşu, uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu ve 4 x 100 bayrak koşusundan oluşan branşlarda, başarılı bir performans göstererek Türkiye 3.lüğünü elde ettiler.

Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Müdürü Nesim Kotan, ?Eskişehir'de Türkiye'nin güçlü takımlarıyla yarışmış olmamıza rağmen, Nazillimizin ve Aydınımızın adını ülke çapında bir yarışmada gururla taşıdık ve 3. olduk. Kazanmış olduğumuz bu başarı kesinlikle bir tesadüf değildir. Bu başarının ardında öğrencilerimizin ciddi ve düzenli çalışmaları ile Beden Eğitimi öğretmenimiz Ramazan Kubus'un alın teri var. Bu gayret ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum.? dedi.

Beden Eğitimi öğretmeni Ramazan Kubus, ?Her öğrencinin başarabileceği bir spor branşı vardır? düşüncesiyle, öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre branşlara ayırıyoruz. Bu branşlarla düzenli bir şekilde yapılan çalışmalar, bizleri başarıya götürüyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Biz de Atletizm branşındaki öğrencilerimizle sene başından buyana, hafta içi ve hafta sonu kulüp saatlerinde düzenli olarak çalışmamızı sürdürdük. Öğrencilerin özverili ve azimli çalışmalarının, bizi başarıya götüreceğine inanıyorduk. Türkiye 3.lüğü kupasını Nazillimize getirmek bizi daha çok mutlu etti ve bundan sonra katılacağımız yarışmalar adına bizleri daha da motive etti. Öğrencilerimi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Ayrıca bu başarıda emeği geçen velilerimiz ve her zaman bize sonsuz destekleriyle güç veren başta Okul Müdürümüz Nesim Kotan olmak üzere, okul idareci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber