Yeşiltepe Semt Konağı hizmete açıldı

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşiltepe Semt Konağı hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Osmanlı konaklarına benzer şekilde inşaa edilen konakta 160 öğrenciye ücretsiz seviye belirleme sınavlarına hazırlık kursları düzenlenecek.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, açılışta yaptığı konuşmada, belediye olarak sosyal belediyeciliğe en az fiziki yatırım ve hizmetler kadar önem verdiklerini belirterek, Yeşiltepe bölgesinin kentin önemli semtlerinden biri haline gelmesi için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yeşiltepe Semt Konağı ve çok amaçlı sosyal tesis dışında bölgede meydan yapmak amacıyla kamulaştırdıkların bir alan daha olduğunu dile getiren Çakır, bu alanı da yıl sonuna kadar bitirmeye çalışacaklarını bildirdi. Konakta çocuklar için kurslar düzenleyeceklerini, eğitim için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Çakır, burada eğitim alan yaklaşık 160 öğrenci bulunduğunu belirtti. Semt konağında, öğrencilerin yanı sıra hem kadınlara hem de gençlere yönelik bir takım kurslar verileceğini ifade eden Çakır, civardaki 9 mahallenin de konaktaki faaliyetlerden yararlanacağını söyledi. Ahmet Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yine çok amaçlı belediye sosyal tesisimiz de aynı şekilde hem burada öğrencilerimize yönelik hem de ev hanımlarının el becerilerini geliştirmesi adına farklı kurslar düzenleyeceğiz. İnşallah burada çok güzel projeler uygulanır, bundan çok güzel hizmetler çıkar. Burası 800 metrekare alan üzerine kuruldu. İçerisinde atölyeler, sınıflar, internet imkanı sunduğumuz internet odasıyla çok amaçlı bir semt konağımız olmuş oldu. Hayırlı, uğurlu olsun.?

Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez de Yeşiltepe semtinin son dönemde yapılan çalışmalarla adeta ihya olduğunu belirterek ?Bu yaşıma kadar mahallelerimize böyle hizmet verilmemişti. Belediye başkanımızın belediyecilik anlayışını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı belediye başkanlığına benzetiyoruz. Yeşiltepe Bölgesine yaptıkları bu güzel hizmetlerden dolayı Yeşiltepe semti mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri adına şükranlarımızı sunuyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Yeşiltepe Semt Konağı'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Yeşiltepe Semt Konağı çok amaçlı toplantı salonunda program düzenlendi. Programda Ebru Kavak isimli öğrenci ?Annem' isimli şiirini okudu. Öğrenciler de katılımcılara gösteriler sundu. Programın sonunda ise Yeşiltepe Semt Konağı'nda düzenlenen mefruşat kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber