MESKİ kaçak su kullananları uyardı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, kaçak su kullananlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Kaçak su kullanan vatandaşlarımız yasal işlem görecekler ve hapis cezası ile cezalandırılacaklardır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, kaçak su kullanımına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kaçak su kullananlara asla izin vermeyeceklerini kaydetti. 2011 yılından bugüne kadar 487 adet su hırsızlığı suçundan dava açıldığı bilgisini veren Ülgen, "Bunların 448 adeti mahkumiyetle sonuçlanırken, 39 adeti beraat ile sonuçlandı. 64 kişi hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Suçun tekrarı halinde erteleme ve paraya çevirme uygulanmadan doğrudan hapis cezasına hükmediliyor" dedi.

Kaçak su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Ülgen, mıntıka kontrolü, sayaç okuma görevlilerinin tespitleri ve vatandaşların ihbarlarına göre kaçak su kullanan kişileri tespit ettiklerini ifade etti. Hangi durumların kaçak su kullanımı olduğunu hakkında da bilgiler veren Ülgen, "Abone olmaksızın MESKİ'ye ait su dağıtım hattı, su abone veya şube yolu hattından, kuyu veya kaynaktan boru döşeyerek, motor bağlayarak, şebekeyi delerek su temin etmek ve kullanmak, sayaç yerine boru takmak, kayıtsız sayaç takmak, abone olmasına rağmen MESKİ'ye haber vermeksizin sayacı sökerek tüketim endeksini bozmak, sayacın tüketimini doğru olarak kaydetmesini önleyecek bir tertibat kurarak su temin etmek ve kullanmak, şehir şebeke suyu haricinde, kendi imkanları ile MESKİ'nin görev alanı içerisinde kalan yeraltı veya yerüstü kaynaklarından izinsiz ve ruhsatsız olarak su temin ederek atık su üretmek, işlenmesi yasak olan fiillerdendir. Aynı zamanda su hırsızlığı suçunu oluşturduğundan, bu gibiler hakkında yasal soruşturma yapılmakla birlikte, tespit edilen kaçak su ve atık su tüketim miktarı, cezalı olarak tahsil edilir ve kaçak bağlantı iptal edilir" ifadelerini kullandı.

"CEZALARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN YASAL SU KULLANIN"

Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 'su hırsızlığı', 'mühür bozma' suçu maddelerinin yer aldığını anımsatan Ülgen, vatandaşları uyararak, "Mahkumiyet kararları bu maddeler kapsamında verilmektedir. Ayrıca, hapis cezası kesinleşenler, TCK 53/1 maddesindeki haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar. Bunlar vatandaşlarımızın yaşamasını arzu etmediğimiz durumlardır. Bu uygulamalarla karşılaşmamak için yasal su kullanın" şeklinde konuştu.

MESKİ'nin yaptığı bu çalışmalar vatandaşın menfaatine olacağının altını çizen Ülgen, şöyle devam etti: "Geleceğin en önemli hazinesi olan suyumuzun etkin bir şekilde kullanımı sağlanacaktır. Tüm vatandaşlarımızın, kaçak su kullanmayarak ve kaçak su kullananları ALO 185 hattı ile MESKİ'ye bildirerek yaptığımız çalışmalara destek vermelerini bekliyoruz. Tüm bildirimler için gizlilik esasına bağlı kalınacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber