AB ülkelerini ziyaret ederek toplumun nabzını tutuyorlar

Karaman'ın Ermenek ilçesinde faaliyet gösteren Her Canlıya Yardım Hayra Hizmet Vakfı, 'AB Ülkelerindeki Mezhepler ve Görüşler Arasındaki Diyalogun ve Hoşgörünün Topluma Yansıtılması' adlı proje kapsamında Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'ya gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her Canlıya Yardım Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Hamit Tunca, Avrupa insanının diğer din ve mezheplere karşı tutum ve davranışlarını yerinde incelemek maksadıyla böyle bir proje hazırladıklarını belirtti. Tunca; gezi süresince çeşitli camiler, kiliseler, sinagoglar, eğitim kurumları, öğrenci yurtları, çeşitli görüşlere mensup cemaat derneklerini ziyaret ettiklerini ifade etti. Tunca, ziyaretler sonucu her dine mensup yetkililerin, en büyük ortak sorunun ateizme karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini müşahede ettiklerini dile getirdi.

Tunca, Hıristiyanlık ve Yahudilik dinlerine mensup dinler arası diyalog sorumlusu yetkilileri; Türkiye'den ilk defa çoğu ilahiyatçı olmak üzere din görevlileri ve eğitimcilerden oluşan kalabalık bir ekip tarafından ziyaret edilmenin kendilerini memnun ettiğini belirterek, bu ziyaretin bundan sonra yapılacak diyalog faaliyetlerini güçlendireceğini söylediklerini ifade etti.

Tunca, özellikle az sayıda Müslümanın yaşadığı Çek Cumhuriyeti'nde görüşülen (Hıristiyan ilahiyatçı) Çekoslovak Hussit Kilisesi Ekumenik İlişkiler ve Dinler Arası Diyalog Sorumlusu Prof. Katerina Dekanovska'nın; bu ülkede Çek medyasının İslam dinine önyargılı yaklaştığını, bu şekildeki ziyaretlerle bu önyargının kırılabileceğini dile getirdiklerini kendilerine aktardığını söyledi.

Bu ziyarette, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Münih Bölge Müdürü ve Bölge Dinler Arası Diyalog Sorumlusu Aykan İnan, Müslümanlarla diyalog konusunda sıkıntı çeken Çek Cumhuriyeti'ndeki din adamlarına DİTİB olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber