Sarıçam'da veli şenliği düzenlendi

Adana Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıçam Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında 'Veli şenliği' düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da veliler, öğretmen ve öğrenciler bir araya gelerek okul bahçesinde şenlik düzenledi. Şenlikte tiyatro, sihirbaz gösterisi, yemek yarışması, model uçak gösterisi, skeç, şiir, fıkra, aşıklar atışması, paraşüt gösterisi, veli konseri gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Sofulu Lisesi bahçesinde gerçekleşen programın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, bugün öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğinin en güzelinin sergilendiğini bildirerek, ?Okullar sadece okuma yazma öğretilen, matematik, tarih, fen derslerinin verildiği yer değil, mahallenin yaşam merkezi olmalı. Bakanlığımızın yeni okul modeli kapsamında iki ayrı 10 bin öğrenci kapasiteli kampüs alanları oluşturacağız. 200 dönümlük arsa bulduğumuz takdirde eğlence merkezinden meslek liselerine, anadolu liselerinden spor merkezlerine, yemekhane ve yurtlardan yaşam merkezlerine kadar önemli tesisler bu eğitim kampüslerinde yer alacak.? dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise öğretmenle öğreneni bir araya gelmelerine vesile için mutlu olduğunu belirtti. Bugüne kadar yapılmayan ve önümüzdeki dönem için yapmayı hedeflediği hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Zenbilci, ilçenin 3 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, 86 bin olan nüfusun 3 yılda 103 bine ulaştığını söyledi. Zenbilci, günde 3 hanenin ilçeye yerleştiğini hatırlatarak, ?Önümüzdeki günlerde Suluca'nın nüfusu 6 bine, Buruk'un nüfusunun da 10 bine ulaşması bekleniyor.? dedi. İleriki günlerde sokakların yapımı için de çalışma başlatacaklarını anlatan Zenbilci, kültür merkezi, park, bahçe, kilit parke, asfalt gibi hizmetlerin önünün artık açıldığını kaydetti.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge de Sarıçam'daki tüm öğrenci velileriyle aralarında bir sosyal sözleşmenin var olduğunu göstermek için bu şenliği düzenlediklerini bildirdi. Denge, kendilerinin ev ziyaretleri, bir çay içimlik değil ömür boyu eğitim, anne ve babaların eğitilmesi, madde bağımlılığı ile mücadele, okullar hayat bulsun projesi gibi çalışmalarla, toplumun tüm kesimlerinin desteğini aldıklarını, bu konuda destek verenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber