Başkent'te kaza: 7 ölü, 6 yaralı (2)

Kulu'dan Ankara'ya düğünden dönen ailenin bulunduğu araçla semazen grubunu taşıyan minibüs kafa kafaya çarpıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Kulu karayolunun 80. kilometresinde meydana gelen kazada aynı aileden 7 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Jandarmadan edinilen bilgilere göre, Ankara'ya giden sürücü Yusuf Çevik ve ailesinin içinde bulunduğu 06 LM 487 plakalı Doblo marka ticari araç ile Konya istikametine seyreden İsa Uğur yönetimindeki 42 CNZ 93 plakalı minibüs, Kulu'ya 40 kilometre kala henüz bilinmeyen bir sebeple kafa kafaya çarpıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Çevik ailesinin bulunduğu araçta 5 kişinin olay yerinde öldüğünü tespit etti. Cesetlerin üstü gazetelerle kapatıldı. Aileden iki kişi ile semazen grubunu taşıyan minibüste bulunan 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Çevik ailesinden yaralı iki kişinin de hastanede hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesetler cenaze aracına konularak Adli Tıp morguna kaldırıldı. Çevik ailesinin düğün için geldikleri Kulu'ya bağlı Kömüçini Köyü'nden Ankara'ya döndükleri öğrenildi. Minibüste bulunan 12 semazenin ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandıkları, depremzedelere yönelik gösterilerinin ardından Van'dan havayolu ile Ankara'ya geldikleri, oradan da karayolu ile Konya'ya döndükleri öğrenildi. Jandarma ekipleri kazadan yara almadan kurtulan semazen grubunun diğer üyelerini ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Kaza haberini alıp olay yerine gelen Çevik ailesinin akrabaları gözyaşlarını tutamadı.

Kömüçini muhtarı Hasan Tekin, "Yusuf Çevik nakliye işiyle uğraşıyordu. Daha önce nakliye için Irak'a gittiğinde TIR'ını taramışlardı. Yine Şırnak'ta teröristler TIR'ını taramıştı. Her ikisinden de yaralı kurtulmuştu. Şimdi ise trafik terörünün kurbanı oldu." diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber