Dairesini hayvan barınağına çevirdi

Antalya'da yaşayan 66 yaşındaki emekli öğretmen Melahat Arıbal, sokak köpekleri için evini barınağa dönüştürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yaşayan 66 yaşındaki emekli öğretmen Melahat Arıbal, sokak köpekleri için evini barınağa dönüştürdü. Hayatını hayvanlara adadığını söyleyen Melahat Arıbal, 20 sokak köpeği ile 30 kedinin her gün bakımını yapıyor. Emekli sınıf öğretmeni Melahat Arıbal, hayatını sokak hayvanlarına adadı. 20 yıl önce Antakya'dan Antalya'ya yerleşen Melahat Arıbal, oğlunu buradaki Anadolu Lisesi'ne kaydını aktardı. Arkadaşlarından ayrı düşen Gökhan Güney, bir süre sonra annesine okuldan ayrılmak istediğini söyledi. Anne Arıbal, üzüntülü haline dayanamadığı oğlunu okuldan almak zorunda kaldı. İçine kapanan oğluna yeniden hayatı sevdirmeye çalışan Melahat öğretmen oğluna bir sokak köpeği hediye etti. Bu köpek sayesinde yeniden yüzü gülmeye başlayan Gökhan, köpeği ile hayata yeniden bağlandı ve dışarıdan açık liseyi bitirdi. Gökhan, şimdi İngilizce öğretmeni olarak İstanbul'da görev yapıyor.

SAHİPSİZ HAYVANLARIN YEŞİL KARTI

Melahat öğretmen daha sonra evini hayvanlara göre tasarladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Yerel Hayvan Koruma görevlisi olarak mahallesindeki sokak hayvanlarının bakımını üstlenen Melahat Arıbal, hayatının son gününe kadar kendini bu hayvanların bakımına adadığını söyledi. Mahallesindeki hayvanların her türlü bakımını kendi emekli maaşından karşıladığını dile getiren Arıbal, "Ben sahipsiz hayvanların yeşil kartıyım" dedi. 17 yıldır hayvanlarla iç içe olduğunu anlatan Arıbal, şöyle konuştu: "Her yıl kendimi hayvanlara nasıl daha iyi bakarım diye geliştiriyorum. Emekli maaşımı ve emeğimi ölene kadar hayvanlara vakfettim. Bunun için sonsuz mutluyum"

EVİNİ BARINAĞA ÇEVİRDİ

Bir apartmanın üçüncü katındaki dairesini evinde beslediği sahipsiz hayvanlara göre restore ettiğini söyleyen Arıbal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Balkonda küçük bir havuz yaptırdım yazın hayvanlar rahatlasın diye. Evimi genişlettim. Hayvanlara daha iyi bir yaşam ortamı oluşturmak için evimde değişiklik yaptım. Evimin iki tuvaletinden birini onlar için ayırdım. Özel odaları var, televizyonları devamlı açık. Sabah kalktıklarından gece yatıncaya kadar televizyon açık. Yazın 24 saat klimaları açık. Özel bir temizlik odaları var. 15 günde bir bulundukları yerdeki örtüleri yıkıyorum. Buraya barınak gibi bir sistem kurdum. Komşularım rahatsız olmasın diye kendimden feragat ettim. Tamamen hayatımı onlara verdim"

ANNELERİ GİBİYİM

Her akşam sokak hayvanlarına bir önceki akşamdan özel olarak hazırladığı yiyecekleri veren Arıbal, şunları söyledi: "Akşam olunca sokak köpeklerine tavuk, kedilere ciğer kuşlara ekmek veriyorum. Bu etleri şarküteriden alıp öyle vermiyorum. Akşamdan parçalayıp kaynatıp hazırlıyorum, yemek dağıttığım yeri tertemiz bırakıyorum"

Melahat öğretmen mahallesindeki çocuklara da hayvan sevgisini aşıladığını kaydederek, daha önce bu hayvanlara yiyecek vermeyin diyenlerin bugün kendilerinin yiyecek verdiğini ifade etti. Hayvanları her bakımdan denetim altında tuttuğunu anlatan Arıbal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların anneleri gibiyim. Onlar mutlu olursa ben de mutlu oluyorum. Antalya'da olup ta bir yıl boyunca denize girmeyen insan olur mu? O benim işte.Çünkü evimdeki hayvanlar özel zevkim için aldığım hayvanlar değil, sokaktan alınmış hayvanlardır. Sokaktaki yaşlanmış hayvanların huzurevidir burası"

Melahat öğretmen ayrıca mahalledeki hayvan sahiplerinin de danışmanı gibi çalışıyor ve bazı hayvanları sahiplendiriyor. Sahiplendirdikten sonra da her gün onların beslenmelerine yardımcı oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber