Iraklı işadamları Fethiye'de iş bağlantısı yapacak

Fethiye İşadamları Derneği (FETİAD) Dünya Ticaret Köprüsü kapsamında Iraklı işadamlarını Muğla'nın Fethiye ilçesine getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak'ın Süleymaniye kentinden gelen işadamları, Fethiyeli işadamları ile görüşüp ticaret bağlantıları yapacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Dünya Ticaret Köprüsü programına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Iraklı İşadamları, FETİAD'ın davetlisi olarak Fethiye'ye geldi. Konuk işadamları, Fethiyeli işadamlarıyla bir araya geldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)'nda karşılıklı görüşme yapan işadamları, yaş sebze ve meyve, inşaat, mobilya, elektronik ve mermer ticareti konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Irak'ta bulunan Türk okullarında okuyan öğrencilerin rehberlik yaptığı görüşmeler öncesinde bir açıklama yapan FETİAD Başkanı Bilal Sancar, Irak'ın Süleymaniye kentinden gelen işadamlarını Fethiye'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Son yıllarda Irak'la olan ticaret hacminin yükselişinin, işadamları olarak kendilerini umutlandırdığını kaydeden Sancar, "İstikrarı, cari açığı hızla kapanan ve ekonomik notları yükselişte olan bir ülke güvenilir yatırım alanı oluşturmakta ve sermayeyi ülkemize çekmektedir. 2023 yılı ihracat hedefini 500 milyar dolar olarak belirleyen ülkemiz, bu hedefine ulaşabilmek için 40 bin yeni ihracatçıya ihtiyaç duymaktadır. Ticarette cesaret ve hareket, bereket getirir. Bizler de Fethiye pazarının dışına çıkmak için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sebeple Irak'ın Türkiye'ye yakın olması, inşaat sektörünün çok hızlı olması itibarı ile Iraklı işadamlarını ilçemize çağırdık. Burada Fethiyeli işadamlarımızla karşılıklı görüşme yapmasını sağlıyoruz. Bu görüşmelerin karşılıklı ticari anlaşmalarla sonuçlanmasını umut ediyoruz." dedi.

"İNGİLİZLER FETHİYE'DEKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNİ SAĞLADI"

FTSO Başkanı Akif Arıcan da Fethiye'nin bir turizm şehri olduğunu belirttiği konuşmasında, ilçenin ekonomik olarak uygun bir yer olduğuna değindi.

İlçede yıllık 700 bin ton civarında 25 çeşit yaş sebze meyve üretimi yapıldığını ifade eden Arıcan, şöyle konuştu: "Fethiye bölgede yaşayan ve mülk sahibi edilen 10 bin civarında İngiliz nedeniyle inşaat sektöründe modern bir gelişim sağlamıştır. Bu gelişimi Iraklı işadamları ile paylaşmak istiyoruz. İnşaat sektörü konusunda her türlü işbirliğine hazırız. Biz de ilerleyen zamanlarda Fethiyeli işadamları ile Irak'a bir ziyarette bulunup bu işbirliğinin artması için elimizden geleni yapacağız."

"IRAKLILAR TÜRKLERİ AĞABEYLERİ OLARAK GÖRÜYOR"

TUSKON'un Irak'ın Süleymaniye kenti sorumlusu Feyzullah Doğan ise Süleymaniye'nin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını, son derece güvenli bir kent olduğunu kaydetti.

Türkiye'de Irak denilince akla hep savaşın geldiğini aktaran Doğan, Irak'ın ticaret açısından önemli bir ülke olduğunu, Ortadoğu'ya açılan kapı olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Iraklıların Türkleri çok sevdiğine ve ağabeyleri olarak gördüğüne dikkat çeken Doğan, "Iraklılar ülkelerinde Türkleri görmek istiyor. Orada açılan 25 okulumuz 1 üniversitemiz var. Onlar Türklere bu okullar sayesinde çok alıştılar. Onlar istiyorlar ki kendilerini orada ziyaret edin, karşılıklı iş görüşmesi yapılsın. Biz komşu olmaktan ziyade aynı kültürü yaşayan iki ülkeyiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber