Selçuklu, Polatlı ile kardeş olmaya hazırlanıyor

Selçuklu Belediyesi ile Polatlı Belediyesi kardeş şehir olacak. İki ilçenin belediye başkanları, iki belediyenin kardeşlik protokolü için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki ilçenin belediye başkanları, iki belediyenin kardeşlik protokolü için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan Şehrimi Tanıyorum Projesi'ne Keçiören'den sonra Polatlı ilçesi de dahil oldu. Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle programa katılan Polatlı halkı, Konya'nın tarihi ve turistik mekanlarını daha yakından tanıyacak. Polatlı ve Selçuklu Belediyesi arasında yapılan istişareler sonunda varılan mutabakata göre, 90 gün boyunca Polatlı'dan her gün 46 kişi Konya'ya getirilecek. Yüksek Hızlı Tren'le Konya'ya gelenler, gardan alınacak, rehber eşliğinde şehri gezerek Konya'yı daha yakından tanıyacak. Günün sonunda tekrar gara bırakılan misafirler hızlı trenle evlerine dönecek.

Proje çerçevesinde Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik'in de içinde bulunduğu ilk grup bugün Konya'ya geldi. Konya Garı'nda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından karşılanan misafir heyet, Mevlana Türbesi başta olmak üzere şehrin belli başlı tarihi mekanlarını gezdi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, misafirlerini belediye binasında ağırladı ve ziyaretin anısına Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik'e çini tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber