Burhaniyeli kadınlar, kadın cinayetleri için meydana indi

Burhaniyeli kadınlar, ilçede mayıs ayında Mutlu Y. tarafından annesi ve kız kardeşinin öldürülmesiyle meydana gelen çifte kadın cinayetini protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan kınama mitinginde, ellerinde dövizlerle kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar, ülkesini savunan kadının kendi bedenini savunamayacağının dayatılmasına tepki gösterdi. Kadınlar, ?Kadınlar ölüyor, AKP susuyor? diye hükümeti protesto etti.

Kadınların eylemine, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve belediye meclis üyeleri de destek verdi. Burhaniye Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Esma Çevik tarafından seslendirilen basın açıklamasında, şöyle denildi:

?Son yıllarda ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi, Burhaniyemizde de iki kadın cinayete kurban gitti. Birçok cinayette olduğu gibi, bu cinayetler de namus maskesi ile işlendi. Çocuklara tecavüz edenlerin hafif cezalarla kurtulduğu, karakolda tecavüze uğrayan kadının adı açık açık yazıldığı halde, tecavüzcüsünün adının saklandığı ülkemizde, iki kadın daha namus adına öldürüldü. Onlarca kişi tarafından küçücük çocuklara tecavüz edenlere 'çocuklar istediği için birlikte oldu' diyerek ceza indirimi uygulayan zihniyet, bu kadınlar kendilerine dayatılanı istemedikleri için onlara bu ölümü hak gördü. Zihniyet diyorum. Çünkü bizim için önemli olan kadını öldüren el değil, o ele o hakkı veren zihniyettir. Bir süredir sistemli olarak, ülkenin geleceğini değiştirmek isteyenler, kadına sormadan, kadın adına kararlar almaya başladılar. Son olarak, ilçemizde işlenen bu iki cinayet üzerinden tüm kadın cinayetlerini, bu cinayetleri işleyen ve işleten tüm katilleri kınıyoruz. Ayşegül ve Saime, aramızda olamasanız da davanızın takipçisi olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber