Kırşehir'de arsaların değerleri tavan yaptı

Kırşehir'de 2008 yılında başlayan arsa satışları, 5 yılda inanılmaz bir şekilde yükselişe geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir'de 2008 yılında başlayan arsa satışları, 5 yılda inanılmaz bir şekilde yükselişe geçti. Bir yandan hükümetin yaptığı yatırımlar diğer yandan belediye ve işadamlarının yaptığı konut yatırımları, Kırşehir genelinde arsaların aşırı derecede yükselişe geçmesine neden oldu. Özellikle hayvancılık projesi ve devlet yatırımları nedeniyle bölgeler normal değerinin çok üzerine çıktı.

Kırşehir merkeze bağlı Özbağ kasabasının jandarma sorumluluk bölgesinden polis sorumluluk bölgesine geçmesi ve önümüzdeki yıllarda Kırşehir'e bağlanacağına dair söylentiler, kıraç bağların dahi 20 kat fazla değerde satılmasına neden oluyor. Özbağ'a giden kara yolunun da iyileştirilmesi, yatırımcıları bu bölgeye yöneltti. Kasabada arsaların şimdilerde parseli 10 bin TL ile 15 bin TL'den alıcı bulduğu bildiriliyor.

Kırşehir'in Batı çıkışı, yani Ankara'ya bakan yönünde Doktorlar Sitesi olarak bilinen bölgeye Vali Konağı'nın yapılması bu bölgede arsa fiyatlarının tavan yapmasını sağladı. Arsa yatırımı düşünen yüzlerce vatandaş bu bölgede arsa arayışına başladı. Vali Konağı yapılmadan önce parseli 5 -6 bin liraya alıcı bulan arsalar, şimdilerde 150 bin liraya kadar alıcı buluyor. Diğer yandan, Vali Konağı'nın yüzde 95 oranında bittiği ve çevre düzenlemesinin en kısa zamanda tamamlanarak buraya taşınılacağı kaydedildi. Baharla birlikte bölgede okul, cami, yol, doğalgaz, güvenlik, kanalizasyon gibi hizmetlere de hız verileceği öğrenildi.

İl Özel İdaresi, Vali Konağı civarında bulunan 27 parselden oluşan 19 dönümlük bir araziyi, 3.5 milyon liraya kamulaştırdı. Parseller ortalama 150 bin liraya vatandaştan satın alındı. İl Özel İdaresi'nin, Vali Konağı'na yakın bir bölgede kamulaştırma yaptığı arazide araç parkı yapacağı bildirildi.

Konağa giden yolun da iyileştirilmesi çalışmasına başlandı.

Diğer yandan, hükümetin hayvancılık kredilerine verdiği desteği her geçen gün artırması ve hayvancılık yapacaklara 2 yıl ödemesiz, 7 yıl geri ödemeli faizsiz kredi desteği vermesi arsaların değer kazanmasını sağladı. Kırşehir'in çevresinde özellikle Çöl Bölgesi olarak anılan Çiçekdağı-Yerköy yolu, Boztepe yolu, Körpınar bölgesi, Özbağ, Çuğun, Karahıdır, Sevdiğin, Karakurt bölgelerinde deyim yerindeyse yüzüne bakılmayan tarlaların dahi binlerce liraya satılmasına neden oldu. Hayvancılık yapacak yatırımcıların bu bölgelerde arsa arayışına girmesi bağların, bahçelerin, tarlaların aşırı derecede değer kazanmasına neden oldu. Bu bölgelerde şimdilerde arsa bulma güçlüğü bile çekildiğini söyleyen yatırımcılar, "Kırşehir'in taşı, toprağı altın oldu. Yatırım için önceden arsa, tarla alan avantajlı hale geldi. Şimdilerde yatırım yapacak arsa bulmakta güçlük çekiyoruz. Arsaların değerleri aşırı derecede arttı." sözleriyle durumu özetledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber