Beceri 10 Projesi ile tarım ve hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirilecek

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, ?UMEM Beceri 10 Projesi'ne tarım ve hizmet sektörünün dahil edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Çalışkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Milli Eğitim bakanlıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan UMEM Beceri 10 Projesi'nin ülke genelinde uygulandığı bilgisini verdi. Proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500'e yakın kurs açıldığını aktaran Çalışkan, bu kurslardan mezun olanların çoğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildiğini kaydetti.

Projede daha önce sadece sanayi sektörünün bulunduğunu hatırlatan Çalışkan, ?Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesi kararı alındı. Bu alandaki kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilebilecek.? dedi. Proje kapsamında kursiyerlerin teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL ücret alacağını ifade eden Çalışkan, ayrıca ?İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası' ve ?Genel Sağlık Sigortası'nın yapılacağını duyurdu.

Çalışkan, kurslarda başarılı olan 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay (3,5 yıl ), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süre ile ?Sigorta Pirimi İşveren Payı' ödemelerinin İş-Kur tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber