Yangın uzmanına 'Yaktın bizi' davası

Haber Giriş : 26 Haziran 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli Tıp Kurumu'nda bilirkişi olarak çalışan Doktor Ayşegül Caymaz, sigorta şirketleri lehine rapor vermekle suçlanıyor.

Adli Tıp Kurumu'nda 12 yıldır yangın uzmanı olarak çalışan Dr. Ayşegül Caymaz'ın hazırladığı bilirkişi raporları davalık oldu. Caymaz'ın önce özel bilirkişi olarak sonra da kurum uzmanı olarak gittiği tüm yangınlarda "yangın kasten çıkarılmıştır" şeklinde rapor vermesi üzerine firmalar harekete geçti. Caymaz hakkında Çorlu Asliye Ceza Mahkemesi'nde bilirkişilik görevini suiistimal suçlamasıyla dava açıldı. Davanın iddianamesinde Caymaz'ın bir yangınla ilgili hazırladığı bilirkişi raporunu önce sigorta şirketine imzasız faksladığı, sigorta şirketinin mahkemeye bu raporu gönderdiği ve bu raporlar nedeniyle sigorta şirketinin para ödemediği" iddiasına yer verildi. Son olarak Gaziosmanpaşa'daki bir tekstil firmasında çıkan yangında bilirkişilik yapan Caymaz'ın raporu ile bir başka uzman tarafından tarafından hazırlanan rapor birbiriyle çelişti. Caymaz, hazırladığı bilirkişi raporunda yine yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını belirtti. Caymaz raporunda, "Yanmanın yoğun olduğu duvar kısmında istifli kumaş toplarının aşırı kömürleşmiş uç kısımlarından kaldırıldıkça benzin kokusunu akla getirecek petrol kökenli bir koku alınmıştır. Tüm bilgi ve bulguların değerlendirilmesi sonucu yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı ortaya çıkmaktadır" ifadelerine yer verdi. Ancak aynı yangınla ilgili yapılan analiz sonunda hazırlanan raporda, Caymaz'ın tam aksine "Yangın hızlandırıcısı olarak değerlendirilebilecek özellik gösteren herhangi bir kimyasal madde kalıntısına rastlanmadığı" belirtildi.

'GÖREVİ SUİİSTİMAL'
Ayşegül Caymaz, kurumda yangın bölümünden alınarak, toksikoloji bölümüne verildi. Ancak, "sigorta şirketleri lehine" verdiği iddia edilen raporlar nedeniyle fabrika veya şirketlerinde yangın çıkan ve Caymaz'ın "kasıtlı çıkarılmıştır" diye rapor verdiği kişilerin yargılanmaları sürüyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber