SODES projesindeki dolandırıcılık iddiasına, Valilik soruşturma başlattı

İHA'NIN gündeme getirdiği SODES projesindeki dolandırıcılık iddiasına, valilik soruşturma başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valiliği, SODES Projesi kapsamında açılan kursa katılan kadınların dolandırıldığı iddiası ile ilgili olarak konu hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldığını açıkladı.

İHA tarafından gündeme taşınan ve bir dernek tarafından kurulan SODES projesi kapsamında, ?Takı Tasarım Kursu? açıp kursiyerlere ödenmesi gereken paranın verilmediği ve kursa gelmeyen kadınları da geldi diye göstererek 45 kişi adına para alındığı şeklindeki iddialar üzerine, Valilik tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Valiliğin SODES projeleri üzerinde yalnızca denetim yetkisinin bulunduğu, proje yürütmek konusunda yetkinin olmadığının belirtilerek, iddialar arasında bulunan dilekçenin Valilik tarafından sümen altı edilmesi gibi bir konunun ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "5 Haziran 2012 tarihinde bazı ulusal ve yerel basın yayın organlarında 'SODES'te dolandırıcılık' veya 'dolandırıldık iddiası' başlığıyla yayınlanan haber hakkında, açıklama zarureti hasıl olmuştur. İlk olarak izaha muhtaç husus şudur ki, SODES uygulama, ilke ve esasları çerçevesinde Malatya Valiliği olarak kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü SODES projeleri üzerinde denetim yetkimiz vardır. Yani Valilik olarak herhangi bir proje yürütmekle mükellef olmadığımız gibi, yetkimiz de yoktur. Bu gerçeğin altı çizildikten sonra bahse konu iddiaların Valiliğimizi ilgilendiren kısmıyla alakalı bölümüne izahat getirecek olursak, müştekilerin bahse konu iddiaları Valiliğe verdiği dilekçenin, Valilikçe sümen altı edilmesi iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır. Bilakis, iddialarla ilgili gerekli idari inceleme derhal başlatılmış olup, ayrıca konunun dernekler mevzuatı çerçevesinde adli boyutu da olduğu için adli makamlara da konu Valiliğimizce intikal ettirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle tamamlandı:

"Yine haberde Halk Eğitim Merkezi tarafından diploma ücreti adı altında kursiyerlerden toplandığı iddia edilen paralarla ilgili de Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır. Bunların dışında kursiyerlere ödenecek kursiyer ücretlerinin ödenmediği iddialarının muhatabı projenin yürütücüsü konumunda olan dernek yönetimidir. Zira, Valilik olarak projenin bütçesi, uygulama, ilke ve esasları çerçevesinde dilimler halinde dernek hesabına aktarılmıştır. Kursiyer ücretlerinin niçin ödemediği veya geç ödendiği iddialarına açıklık getirmesi gereken, ilgili dernek yönetimidir. Ancak, Valilik olarak bu iddialar hakkında da inceleme başlattığımız, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber