Topçu İle Hava-İş Sendikası Başkanı Ayçin bir araya geldi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ve beraberinde ki heyetle işten çıkarılan THY personelinin durumu ve Toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ile ilgili görüştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ve beraberinde ki heyetle işten çıkarılan THY personelinin durumu ve Toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ile ilgili görüştü. THY yetkilileri görüşme ile ilgili bir açıklama yapmazken, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmede THY ile HAVA-İŞ Sendikası arasında devam eden Toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ve eylem nedeniyle iten çıkarılan 305 kişinin durumunu görüştü. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, görüşme ile ilgili bir açıklama yapmazken, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Hava-İş Genel başkanı Atilay Ayçin, ?Bir görüşme teklifi vardı. Toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ile ilgili. Onlar görüşlerini söyledi bizlerde söyledik. Bizde görüşmelerin sürmesini istiyoruz. Onlarda istiyoruz. Ama bizim yasal olarak Yüksek Hakim Kuruluna başvurmak gibi bir mecburiyetimiz var. Çünkü yasal süreç yarın bitiyor. Bugün başvurunun yapılması görüşmelerinin önüne bir engel midir değil midir Olmadığını söyledik. O zaman görüşmeleri birlikte sürdürelim dedik. Bizde mevcut fiili bir durum var. Bunu bir bütünsellik içerisinde değerlendirirseniz görüşmelerimizi sürdürelim? dedi.

Bu görüşmede işten çıkarılan personelin durumunu da içine alan bir şekilde görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ?Kesilmediğine göre olumlu görüyoruz. Bir umut var. Onlar adım atarsa biz de atarız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber