Akaryakıt zamlarına müdahele edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2005 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akaryakıt fiyatlarına 20 gün içerisinde 3-4 kez zam yapıldığını belirterek, buna müdahalede bulunacaklarını açıkladı.

Rize'deki incelemelerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda yağmur altında vatandaşlara hitap etti.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamma tepki gösteren Başbakan Erdoğan,

"Akaryakıt zamlarına devlet olarak müdahale edeceğiz. 20 gün içerisinde 3-4 kez zam yapıldı. Bu işi yeniden rayına oturtacağız. Yol geçen hanı değil burası, buna izin vermeyeceğiz. Tüp gaza yüzde 30 zam yapıldı. 'Eli mahkum nasıl olsa alacak 'diyorlar, bunun önüne geçeceğiz" dedi.

Beyaz eşya fiyatlarında düşüşler meydana geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, bunun hükümetin ekonomik politikalarının bir sonucu olduğunu kaydetti. Baraj suları altında kalacak Yusufeli için yeni yerleşim yeri kurulması konusunda kendisine güvenilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, karşılıklı güven olması halinde daha modern bir Yusufeli kuracaklarını ifade etti. Devletin değil insanın ön planda olduğu bir ortam için çalıştıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürdüğünü, Yusufeli'nin yeniden kurulmasında da TOKİ'ye büyük görev düşeceğini ifade ederek, "Memnun kalınacak bir Yusufeli oluşturacağız" diye konuştu.

Çiftçi ve küçük esnafa çeşitli destekler verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Çiftçiye verdiğimiz destekler ortada. Göreve geldiğimizde çiftçinin aldığı kredinin faizi yüzde 49'du, şimdi yüzde 8 ile 14 arasında. Aynı şekilde küçük esnafa verdiğimiz kredi faizleri de yüzde 59'dan yüzde 16.5'a düştü. Çiftçiye verdiğimiz kredi miktarı 256 trilyon liraydı, 2 katrilyonun üzerine çıktı. Küçük esnafa verilen kredi de 200 trilyondan 3 katrilyon liraya ulaştı" şeklinde konuştu.

Artvin'e yatırım yapılmasını teşvik edeceklerini söyleyen Erdoğan, milletvekili Orhan Yıldız'ın Artvinli işadamlarıyla biraraya geleceğini, bu konuda yönlendirme yapacaklarına kaydetti. Eğitim konusunda yapılan çalışmalara da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"İnternet ortamına ulaşmamış hiçbir ilköğretim okulu kalmayacak. İhtiyaç sahibi ailelere eğitim yardımı devam edecek. Kız çocuklar için daha fazla verilecek. 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na destek için daha fazla yardım vereceğiz. Parayı anneye ödeyeceğiz."

Duble yol çalışmalarının hızla devam ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Yolların büyük bir bölümü yapıldı. Karadeniz'de karayolu ağımızı çok farklı hale getireceğiz. 544 kilometre yol boyunca sahilden gidilebilecek, bu dünyada ilk kez Türkiye'de olacak" dedi.

Sağlıkta büyük adımlar atıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, yeşil kart ve SSK sağlık karnelerinin istismar edildiğini ve bunun önüne geçilmesi için bir düzenleme yapılacağını belirtti. Haksızlığı önleyeceklerini vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeşil kartlı aile ilacını yazdırdıktan sonra yüzde 20'sini ödeyecek, daha sonra gidip Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan ibraz edip parasını geri alacak. Çağdaş Türkiye'yi kurmak için çalışıyoruz. Yol ve su medeniyettir. Yollar bitti, su da bitecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber