Çanakkale'de Dünya Çevre Günü kutlandı

Dünya Çevre Günü Çanakkale'de çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Tören Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki etkinlikle devam etti. Minik çevrecilerin doldurduğu salonda konuşan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, küresel ısınma, bitki ve hayvan türlerinin sayısındaki hızlı azaldığını, sulak alanların tahribi ile asit yağmurları gibi global çevre sorunlarının her geçen gün artarak sürdüğünü söyledi.

Vali Güngör Azim Tuna, ?Sanayileşmenin ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün ülkelerin ortak meselesi haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde insan sağlığını da tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Balıklar çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelmektedir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için bu kirlenmeyi mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekmektedir? dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen en temiz belediye ve köy yarışmasında dereceye giren belediyelerin başkanları ve köy muhtarları da plaketle ödüllendirildi. Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en temiz belde Çanakkale merkezine bağlı Kepez beldesi seçildi. Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ödülünü Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın elinden aldı. En temiz belediyeler yarışmasında Gelibolu Belediyesi ikinci, Ayvacık Belediyesi üçüncü oldu. En temiz köyler yarışmasında birinciliği Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyü, ikinciliği Ezine ilçesine bağlı Gökçebayır köyü ve üçüncülüğü Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyü kazandı. Dereceye giren köylerin ödüllerini de muhtarlar aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber