Manisalılar en çok sağlık ve cenaze hizmetlerinden memnun

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Manisa Belediyesi'nin katkıları ile hazırladıkları "Vatandaş Karnesi" projesinde, vatandaşların en çok sağlık ve cenaze hizmetlerinden memnuniyet duyduğunun ortaya çıktığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Raiser, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de beş aydır görevli olduğunu, söz konusu projeyi yerinde görmek için bir dizi incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Proje kapsamında vatandaşların, 27 kurum hizmetini puanlayarak derecelendirdiğini aktaran Raiser, bunlar arasında ilk sırada sağlık, ikinci sırada cenaze hizmetlerinin yer aldığı bilgisini verdi. Vatandaşın memnuniyetini ifade ettiği hizmetleri yerinde gördüğünü ve yetkililerinden bilgi aldığını dile getiren Raiser, projenin diğer illere de yayılabileceğini söyledi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, Manisa'da tarihi ve turistik yerleri de gezdiğini, mesir macunu ve sultan çayından tattığını belirterek, kültürel yönden de çok etkilendiğini belirtti.

Vali Daşöz ise Dünya Bankası tarafından örnek proje seçilen Vatandaş Karnesi'nin demokrasi, halkın katılımı ve insanların yaptığı faydalı işlerde farkındalık oluşturmak adına son derece faydalı bir proje olduğunu söyledi. Bir sonraki ayağında hizmetler açısından iller ve bölgeler arasındaki performans farklılıklarının da gözlenmesi tavsiyesinde bulundu.

Ziyarete Dünya Bankası Tanıtım Yetkilisi Alison Schafer ve Dış İlişkiler Koordinatörü Tunya Celasin Aydınalp de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber