Malatya Belediye Başkanı Çakır: Çevreyi kirletenler uyarılmalı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevreyi kirletenlerin uyarılması gerektiğini, doğal alanlar ve şehirlerin kirletilmesiyle ilgili ciddi mücadeleye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Malatya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Malatya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle Mişmişpark fuar alanında düzenlenen etkinliklere, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak ve öğrenciler katıldı.

Malatya Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından konuşma yapan Çakır, çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Çevreyi kirletenlerin uyarılması gerektiğini belirten Çakır, dağların, denizlerin, ovaların, göllerin ve şehirlerin kirletilmesiyle ilgili ciddi mücadelelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Çevre konusu dikkate alınmadığı takdirde gelecek nesiller için büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret eden Çakır, ''Bizim insani görevimiz kendi çevremizden başlayarak çevremizi temiz tutabilmektir.'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bulut da çevre bilincinin önemine dikkati çekti. Etkinliklere katılan öğrencilere seslenen Bulut, ''Sizler sadece öğrenciler olarak Malatya nüfusunun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturuyorsunuz. Okullarınızda, çevrenizde şehirciliğe, çevremize dikkat edersek, bunu kendimize bir davranış biçimi olarak geliştirirsek, inşallah yaşanabilir bir şehirde hep birlikte yaşayacağız.'' diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında alanda çeşitli kurum ve kuruluşlara ait çevreyle ilgili stantlar kuruldu. Malatya Bisiklet Federasyonu'na bağlı profesyonel lisanslı yaklaşık 100 bisikletçinin katıldığı bir yarışmanın da düzenlendiği etkinliklerde, Bisiklet Yarışması ve Atık Pil Yarışması'nda dereceye girenlere ödül verildi.

Öte yandan, yapılması planlanan konserler, Malatya Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Aslan'ın önceki gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber