Ülker: Sağlık-Sen, ülkenin sosyal sorunlarına çözüm önerileri getiriyor

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Yüksel Ülker, Sağlık-Sen'in kurulduğu günden itibaren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruduğunu, ülkenin sosyal sorunlarına çözüm önerileri getirdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen'in 17. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Ülker, 6 Haziran 1995'te bir grup gönül insanı tarafından kurulan sendikalarının aradan geçen 17 yılda, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğini belirtti. Kurulduğu günden itibaren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, özlük ve sosyal haklarını savunmaktan başka bir gaye taşımayan Sağlık-Sen'in, ülkenin sosyal sorunlarına da çözüm önerileri getirdiğini aktaran Yüksel Ülker, sendikacılığı ideolojik dar kalıplardan çıkardıklarını ifade etti.

Yüksel Ülker, ?Çözüm odaklı hizmet sendikacılığı ilkesiyle mücadelesini sürdüren sendikamız, sağlık çalışanlarının birçok sorununun çözümü noktasında yoğun ve etkili mücadelesini sürdürmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının karşısına 'aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık' düsturuyla çıkan sendikamız, sağlık çalışanlarını mağdur eden konuları, nemalanma aracı olmaktan çıkararak çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Yetkiye ulaştığı 2009 yılından itibaren gerek toplu görüşmeler, gerek KİK toplantıları ve gerekse yargı mücadelesi neticesinde sayısız kazanım elde eden Memur-Sen ve Sağlık-Sen, toplu sözleşme görüşmelerine sunduğu talepleri ile de çalışanlardan bir kez daha tam not almıştır.? dedi.

Ülker, Sağlık-Sen'in Manisa'da da çıtasını her geçen gün yükselttiklerini, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen, adına yakışır bir sivil toplum kuruluşu haline getirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber