Köse: Adnan Menderes köylünün hakkını darbecilere yedirmedi

AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat Mustafa Köse, Adnan Menderes'in köylünün hakkını darbecilere yedirmediği için asıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köse, darbeci subayların, Adnan Menderes'e, köylüye yaptığı yatırımları kesip kendilerine verseydi bütün bunların yaşanmayacağını söylediğini belirtti. Köse, 28 Şubat döneminde de milletin cebinden götürülen paranın 80 milyar dolar olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Antalya İl Başkanı Avukat Köse, 10 Haziran'da yapılacak il başkanlığı seçimi için ilçe ziyaretleri çerçevesinde Alanya ilçe teşkilatını ziyaret etti. Partililere açıklamalarda bulunan Köse, Menderes'e yapılanların halen zihinlerde tazeliğini koruduğunu dile getirdi. O dönemde subayların Menderes'in koluna girip götürürken kendisine, ?Hani o kalkındırmaya çalıştığın, sürekli o arkasında durduğun o köylüler nerede? Gelsinler de seni kurtarsınlar bakalım?? ifadesinin mahkeme başkanının tutanaklarında yer aldığını anlattı. Köse, ?Milletin hiçbir zaman iktidara gelmesini istemeyen zihniyet Menderes'e, ?97 milyon bir yatırım yapmıştın. 97 milyon yatırımı o halka, o köylülere yapacağına, onlara parayı vereceğine, birazını bize verseydin, bu başına gelenler bugün gelmezdi.' diyorlar. İşte bunlar milletin hiçbir zaman iktidara gelmesini istemeyen zihniyettir. Bu darbelerle aynı zamanda milletin cebindeki parayı da aldılar. 28 Şubat döneminde milletin cebinden götürülen paranın değeri 80 milyar dolardır. Bu resmi rakamlarda vardır.? dedi.

"CHP, İHL KÖKENLİ BAŞBAKANI HAZMEDEMİYOR"

İstikrarın 10 yıldır Türkiye'de sağlandığını belirten Köse, artık darbelerin tarihte kaldığını, yazılıp çizilip anıldığını ve konuşulduğunu ifade etti. 10 yıldır Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanmış durumda olduğuna vurgu yapan Köse, Türkiye'ye yurt dışından yatırımcı ve turist geldiğini söyledi. Türkiye'nin sığınılacak bir liman haline geldiğine işaret eden Köse, bütün bunların kolay olmadığını, çok çalışarak ve dengeleri tutmakla olduğunu vurguladı.

Ciddi anlamda yolsuzlukları, hırsızlıkları, çarpmayı, çırpmayı önlendiğini belirten Köse, ?Şu anda yaşanılan kavga, özelikle CHP'nin Başbakan Erdoğan'ı hazmedememesinin bir nedeni var. ?Anadolu'dan çıkmış bir gariban evladı, nasıl gelir de bize başbakanlık eder. Bir imam hatip mezunu olan bir kişi nasıl olur da bize başbakanlık eder. Bir ustanın çocuğu nasıl olur da Cumhurbaşkanlığı yapar. Eşi kapalı olan biri nasıl gelir de Çankaya da oturur.' diye böyle bir hazmedilememe söz konusu. Ama bu milletine ve değerlerine sahip çıkan bir iktidar var. Bu iktidar tekrar geriye dönülmeme konusunda, tekrar darbelerin yaşanmaması noktasında kararlı.? şeklinde konuştu.

AK Parti kongrelerinin 3 -4 bin kişilik salonlara sığmadığını ifade eden Köse, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı il kongresini Kepez Kapalı Spor Salonu karşısında bulunan Hasan Doğan Stadyumu'nda yapacaklarını söyledi. 3 -4 bin kişi kapasiteli bir salona dünya lideri Başbakan Erdoğan'ı konuşturmaya gönlünün razı olmadığını dile getiren Köse, ilk defa Antalya'da bir il kongresini statta yapacaklarını belirtti. Başbakan Erdoğan'ı 20 bin kişi ile karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Köse, ?Başlangıçta düşündüğümüz kapasite 10 bindi. Fakat teşkilatlarımızı ziyaret ettikçe, ilçe başkanlarımızla konuştukça, onların kanaatlerini aldıkça, bu kapasitenin bize yetmeyeceğini düşündük ve kapasiteyi daha da genişlettik ve maksimum üzerinden değerlendirdik. Kongremiz Antalya'da ilk defa böyle bir kalabalığa karşı gerçekleşmiş olacak. Bu bizim açımızdan son derece önemli bir durum. Başbakanımız bir il kongresine son defa gelecek. Genel başkan ve başbakan olarak biz bu gelişinde de çok iyi bir şekilde karşılamak istiyoruz. Başbakanımızın bu ülkeye çok ciddi emekleri var.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber