Sokak lambalarının gündüzleri de yanmasına tepki

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 8 sokakta bulunan lambaların gündüzleri de yanmaya devam etmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 8 sokakta bulunan lambaların gündüzleri de yanmaya devam etmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. UEDAŞ yetkililerine bildirmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirten mahalle sakinleri, UEDAŞ İnegöl İşletme yetkililerinden gerekli duyarlılığı beklediklerini söylediler.

Yaklaşık bir aydan beri Kemalpaşa mahallesi Güler, Demirel, Sarı, Kartal, Hicran, Efsane ve Ece sokak ile Hocaköy yolundaki aydınlatma lambalarının gündüzleri de sürekli yandığını ifade eden mahalle sakinleri, UEDAŞ'ı aradıklarında bir türlü bir yetkiliye ulaşamadıklarını, 186 Elektrik Arıza hattını aradıklarında ise, müracaat numarası verip, kendilerini oyaladıklarını ileri sürdüler.

Mahalle sakinlerinden Cemal Yıldız, 2 gündür UEDAŞ'ı aradıklarını fakat cevap alamadıklarını belirterek, "Bursa'daki yetkiler de bilgi vermiyor. Yazık günah. Bu lambaların tükettiği elektriğin ücreti, kayıp enerji adı altında bizim cebimizden gidiyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Tahsin Karaca ise, "Bazı sokak lambaları ise hiç yanmıyor. UEDAŞ'ı arıyoruz. 186'yı aramamızı söylüyorlar. 186'yı arayınca oradan oraya bağlıyorlar. Kimseye ulaşamıyoruz. En az 10 sefer aradık. Her aradığımızda bir yerlere yönlendiriyorlar. Ama hiç bir cevap alamıyoruz. Bazı lambalar hiç yanmazken, bazıları ise gündüzleri de yanıyor. Yazık, günah. Bunların parası bizim cebimizden çıkıyor. Yetkililerin ilgilenmesi lazım" diye konuştu.

Bu sorunun yaklaşık bir aydır devam ettiğini belirten Taner Durak da, "Bu büyük bir israftır. Bugün de UEDAŞ'a telefon ettim. Gelip bakmadılar" dedi.

Geçen seneden beri Erenler Camisinin etrafındaki sokak lambaları gündüzleri de yandığını ifade eden İsmail Bilgin ise, "Devamlı telefon ediyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Bunların parası bizim cebimizden gidiyor. Telefon ediyoruz. 15-20 dakika sağa sola yönlendiriyorlar. Ne gerek var. Yazık değil mi? Bunlar vatandaşın cebinden çıkıyor. Bize de yazık. Yetkiliye ulaşıncaya kadar belki 10-15 dakika geçiyor. Yazık günah. Niye ilgilenmiyorlar?" diye konuştu.

Mahalle sakini Nejdet Yıldırım ise, elektrik direklerinin ağaç olması ve zamanla yana doğru yatmaları nedeniyle tehlike oluşturduklarını belirterek, "Eğilen direklere bağlı olan enerji hattı evlerin ve sokağın üzerine sarkıyor. Evlerde bulunan ve sokakta gezen vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Ya diğer mahallelerdeki gibi elektrik enerji hatlarını bu bölgede de yer altına almalarını yada ağaç direklerin beton direklerle değiştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber