YİBO, Eğitimde Kalite ödülünde Türkiye birincisi oldu

Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.

Ödül töreni Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un katılımı ile gerçekleştirildi. Yılın Kaliteli Okulu ve Yılın Kaliteli Ekibi şeklinde iki kategoride gerçekleştirilen derecelendirmede Yılın Kaliteli Okulu kategorisinde Türkiye birincisi olan Kumluca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, aynı kategoride Eskişehir Tepebaşı Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu ve Mersin Akdeniz İMKB Mersin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte, birinciliği paylaştı. Yarışma sonucunda Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Okul müdürü Yaşar Güney ve okul öğretmenleri katıldı. Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu Kategorisinde finale kalan on okul arasında birinci olan Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu adına okul müdürü Yaşar Güney Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer' in elinden aldı. Tören sonrasında Başkent Öğretmen Evi'nde Okulun Açtığı Standı da ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Bartın'ın adını bir kez daha Türkiye'ye duyurdu. Okulumuzun Toplam Kalite Yönetimi Alanında Aldığı bu birincilik bizi gururlandırdı. Okulumuzun başarılarının devamını diliyor bu çalışmalarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu kategorisinde Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birinci olurken, Yılın Kaliteli Okulu/

Kurumu kategorisinde Ankara Altındağ Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bingöl Merkez TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi, Çanakkale Merkez Anadolu Lisesi, Hatay Merkez Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Isparta Gelendost Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu dereceye girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber