Ali Alçık, 'Balyoz Davası heyetini inceleme' görevine itiraz etti

HSYK verdiği inceleme yetkisini geri aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, sanık avukatlarının şikayeti üzerine Balyoz davasına bakan heyet hakkında inceleme yapmak için görevlendirilen İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık, daha önce bu mahkemede görev yaptığını belirterek inceleme yapamayacağını bildirdi. Bunun üzerine HSYK verdiği inceleme yetkisini geri aldı.

Balyoz davasında, sanık avukatlarının 'taleplere karşı kayıtsız kalmakla' suçlayarak HSYK'ya şikayet ettiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Ömer Diken ve 2 üyesi Ali Efendi Peksak ile Murat Üründü hakkında inceleme başlatılmıştı. HSYK, hakimler hakkında inceleme yapması için 'olur' kararını yetki ve görev verdiği İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık'a gönderdi.

10 Nisan 2012'de kendisine dilekçe ulaşan Alçık, Balyoz davasına bakan mahkemeden dosyayı istedi. Balyoz dosyasını incelemesinin ardından HSYK'ya dilekçe gönderen Alçık, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan önce Balyoz davasına bakan heyette görev yaptığını hatırlattı. Alçık'ın dilekçesinde, "İncelenmesi istenilen hususlarla ilgili bazı kararlarda benim de imzam var. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile birlikte Balyoz davasına da katıldım. Bu nedenle Balyoz hakimleri hakkında bir inceleme yapmam doğru olmaz." dediği belirtildi.

Alçık'ın itiraz gerekçesini yerinde bulan HSYK'nın, Alçık'a verdiği inceleme yetkisini geri aldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber