Kepez'de 4 yılın hedefi 250 milyon lira yatırım

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) 2012 yılı ?5. Genişletilmiş Üye Toplantısı'na konuk olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, görevinin 4'üncü yılı sonunda 250 milyon liralık yatırımı gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) 2012 yılı ?5. Genişletilmiş Üye Toplantısı'na konuk olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, görevinin 4'üncü yılı sonunda 250 milyon liralık yatırımı gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) bu yıl beşincisini düzenlediği Genişletilmiş Üye Toplantısı'na konuşmacı olarak Başkan Hakan Tütüncü'yü konuk etti. Antalya Ramada Otel'de düzenlenen toplantıda projelerini anlatan Başkan Hakan Tütüncü, görevinin 4. yılı sonunda ilçede 250 milyon liralık yatırım yapmış olmayı hedeflediğini bildirdi. ?Antalya'da 20 milyon lira değerinde tek kalemde yapılmış proje yok? diyen Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak maliyetleri 40 milyon, 20 milyon ve 10 milyon lira olan üç ayrı projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, 1996 yılında imar planı yapılan, ancak bu güne kadar atıl halde bırakılan ORÜS alanına, Antalya'nın en büyük Kongre ve Sergi Merkezi'ni inşa edeceklerini söyledi. Mimarlar Odası tarafından yapılan yarışmada birinci olan projeyi, ORÜS alanında hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı kongre salonu, 500 kişilik salon, 300 kişilik nikah salonu, sergi-fuaye ve sosyal alanları ile bu merkezin Kepez'e şehir kimliği kazandıracağını söyledi. Başkan Tütüncü, 40 milyon lira değerindeki bu projeyi 1 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlamayı hedeflediklerini de kaydetti.

Başkan Tütüncü, Antalya'da yıllardır özlem duyulan yüzme havuzunun Kepez'de hayat bulacağını belirterek, birkaç ay içinde yaklaşık 50 bin metre kare alana kurulu olan ve tam olimpik yüzme havuzu, 2 sentetik futbol sahası, 2 basketbol sahası, 4 sinema salonu, gençlik merkezi, masal parkı ve sosyal tesisleri bulunan projenin temelini atacaklarını söyledi. 20 milyon liraya mal olacak olan proje ile Antalyalıların yıllardır duyduğu özlemi de gidereceklerini bildiren Başkan Tütüncü, göreve geldikleri ilk günden itibaren, Kent Ormanı'nın Antalyalılara kazandırılması için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Başkan Tütüncü, hizmete açılan Kepez Kent Ormanı ile Antalya'ya yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını, bu projenin devamı niteliği taşıyan Meşe Kapısı'nda; 3 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu, 5 bin metre yürüyüş ve bisiklet parkuru yaptıklarını söyledi. 4 ay gibi kısa bir süre içinde bitirmeyi taahhüt ettikleri projeyi verdikleri sürede tamamlayacaklarını dile getiren Başkan Tütüncü, 10 milyon liraya mal olan Açık Hava Tiyatrosu'nun Arif Nihat Asya ismiyle 15 Haziran'a kadar Antalyalıların hizmetine açılacağını kaydetti.

Bir alt kademe belediye bütçesinin çok üstünde yatırımlara imza atıklarını ifade eden Başkan Tütüncü, üç yıl içinde tamamen öz kaynaklarla 130 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Bununla birlikte, görevlerinin 14'üncü ayında belediyenin 28 milyon lira olan geçmiş dönem borçlarını da bitirdiklerini dile getiren Başkan Tütüncü, belediye çalışanlarına da alın terleri kurumadan alacaklarını ödediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından üyelerin sorularını cevaplayan Başkan Tütüncü, Genç iş adamlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ANTGİAD üyelerine teşekkür etti.

ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mustafa Alanyalı da Tütüncü'ye katılımından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber