Erdemli Devlet Hastanesi'nde yangın eğitimi

Mersin'in Erdemli ilçesi devlet hastanesinde görevli 232 personele uygulamalı yangın eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane personeline konferans salonunda teorik bilgilerin verilmesinin ardından hastane bahçesinde de yangınla ilgili pratik bilgiler aktarıldı.

Burada bir konuşma yapan Hastane Sivil Savunma Amiri Ahmet Özbay, yeni hastane binasına taşınıldığını hatırlatarak, "Bildiğiniz gibi hastanemiz binası yeni bir bina olduğu için yangın güvenliği açısından, en son sistemlerle donatılmıştır. Bu bir avantajdır. Gönül ister ki yangın gibi bir felaket görmeyelim ancak olması bir duruma da hazırlıklı olmak gerekir. Dolayısıyla 232 personelimize yangın eğitimini dönüşümlü olarak vermekteyiz" dedi.

Olası bir yangınla karşılaşıldığında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi de veren Özbay, "Eğer yangın gibi bir felaketle karşılaşırsanız, telaşlanmayın. Bulunduğunuz yerde yangın ihbar düğmesi var ise ona basın. Yine ilk yapılması gerekenlerden biri de itfaiye teşkilatına telefon etmek ya da yangını çevrenizdekilere duyurmak gerektiğidir. İtfaiye gelinceye kadar yangını söndürmek için elde mevcut vasıta ve imkanlardan faydalanmaya çalışın. Bunları yaparken kendinizi ve başkalarını asla tehlikeye atmayın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından doktorlar, hemşireler ve güvenlik ekibinin bulunduğu personele yangına ilk müdahale konusu anlatılarak, yangın tüpü kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

Uygulama alanında çıkarılan ilk yangına hastane başhekimi Uzman Dr. Süleyman Dönmez müdahale ederken, Erdemli Belediyesi'ne ait itfaiye ekibi de eğitimde hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber