Ruh sağlığı bozulanlar müzik eşliğinde tedavi ediliyor

Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında Kırıkkale'de Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezde tedavi gören kişilerin müzik, el örgü, toprakta sebze yetiştirme ve sportif faaliyetler yaptırılarak iyileştirilmesi hedefleniyor. Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Hacıbey TOKİ konutları alanına kurulan merkez, 3 kattan oluşuyor. Zemin katta sportif faaliyetler yapılırken, ikinci katta dinlenme ve terapi odaları bulunuyor. Son katta ise el örgü ve müzik kursları veriliyor. İkinci katta ayrıca hastalarla gelen ailelerin rahat edebilecekleri ortamlar bulunuyor. Hastalar, oluşturulan bahçeye inerek zaman zaman burada meyve ve sebze ekimi yapıyor.

Toplam 100 kişilik kapasitesi olan binada şu anda 14 kişi terapi görüyor. Kırıkkale'de benzer rahatsızlıkları bulunan yaklaşık 2 bin kişinin olduğu belirtildi. Hafta içi sabah evlerinden alınan hastalar, akşam olunca tekrar evlerine bırakılıyor.

Tanıtım programında davetliler, keman dinletisi eşliğinde merkezin bölümlerini gezerek, hastalarla sohbet etti.

Ailelerinin de yanlarında bulunduğu hastaların merkezde sosyal beceri eğitimi aldıklarını açıklayan Kırıkkale Vali Yardımcısı Rifat Ata, hastalara yönelik müzik, resim, spor gibi faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Hastalara yeni beceriler veya kaybettikleri yeteneklerini tekrar kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Ata, merkezin bu yöndeki çalışmalarının çok başarılı olduğunu belirtti.

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar ise sağlıkta dönüşümün ana gayesi olan insan merkezli sağlık uygulamaları kapsamında hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Hastaneye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunun altını çizen hasta Şükriye Canbaz, ?Kısa sürede iyileşme imkânı buldum. İnşallah yakında artık hastaneye gelmeyeceğim. Emeği geçenlerden Allah (cc) razı olsun.? dedi.

Açılışa Kırıkkale Vali Yardımcısı Rifat Ata, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Öncel, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özer, Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar ve sağlık çalışanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber