AK Parti'li gençler başörtülü öğrenciye ödülünü verdirtmeyen müdürü kınadı

AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, başörtülü öğrenciye birincilik ödülünü verdirtmeyen kadın müdürü kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı bir açıklama yapan Ay, son dönemde özellikle özgürlükler bağlamında ciddi yol kat eden Türkiye'de hala birilerinin ?art niyeti'nin devam ettiğini belirtti.

İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi mezuniyet töreninde, okul birincisi olan Tuğba Demir'e hakkı olmasına rağmen birincilik belgesi verilmeyerek rencide edildiğini aktaran Ay açıklamasında, ?Bunun tek nedeni öğrencinin başörtülü olması. Adana AK Gençlik olarak bu ?kraldan çok kralcı' tavrı eleştiriyor ve hakkıyla kazandığı birincilik sevincini sırf başörtülü olduğu için ona yaşatmayan, bu üzücü olaya sebep olan zihniyeti kınıyoruz. Özellikle özgürlüklerin demokrasiyle korunduğu günümüzde, bu tür çağdışı bir yaklaşımla kösteklenmesini manidar buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde bile artık başörtüsü sorununun ortadan kalkmışken, birilerinin kafasında daha derin ve anlamsız sorunların peyda olduğunu vurgulayan Ay açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ?Dini inanışı doğrultusunda giyinen bir kardeşimize yapılan bu zulmü ve haksızlığı asla kabul etmiyor ve hoş karşılamıyoruz. Bu yasakçı zihniyetle özgürlükleri engelleyenlerin her zaman karşında duracağımızı bildirirken, haksızlığa uğrayan genç kardeşimizin üzüntüsünü paylaşıyor, bu olayın da takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. AK Parti Gençlik Kolları olarak, ülkede din, dil, ırk gözetmeksizin herkesin belli ölçüler çerçevesinde özgürce yaşamasının destekçisiyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber