TEKKÖYDER faaliyetlerine başladı

Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEKKÖYDER) törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör vekili Prof. Dr. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, belde belediye başkanları ve çok sayıda köy muhtarı katıldı. Tekirdağ'ın tüm belde belediye başkanları ve köy muhtarlarının davetli olduğu gece 250 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

TEKKÖYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş açılış konuşmasında dernek kuruluş amacı ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yapacakları faaliyetlerde muhtarın desteklerini beklediklerini belirten Karataş, "Köylerimizin maddi kalkınması ve kültürünün yaşatılması için hep birlikte hareket ettiğimizde çok güzel şeyler yapağız." diye konuştu.

Derneğin, büyük bir boşluğu dolduracağını inandığını ve kuruluşundan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Kemelek, "Zaman zaman Valilik olarak muhtarlarımız ile bir araya geliyoruz. Ancak biz merkez köyleri ile bir araya geliyoruz. Burada tüm ilçe köylerimizin muhtarları var. Bu güzel topluluğu bir arada görmek çok güzel. TEKKÖYDER sayesinde bir araya gelmiş olduk." diye konuştu.

Tekirdağ'ın büyükşehir yapılması planlanan iller arasında olduğunu belirten Kemelek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekirdağ Büyükşehir belediyesi olduğunda sınırları İstanbul ve Kocaeli modellerinde olduğu gibi tüm ilçelerin büyükşehir dahilinde olacak şekilde bir düzenleme yapılabilir. Yapılacak düzenlemenin bu yönde olduğunu ilgili mecralardan öğrendik. Tekirdağ tarım şehri olmasının yanında aynı zamanda bir sanayi şehri. Deniz ticareti de önümüzdeki günlerde daha büyük önem kazanacak. Dernek faaliyetlerinde bu hususunda gündeme alınmasının büyük faydası olacağına inanıyorum."

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç da "Her alanda birlik olmamız çok önemli. TEKKÖYDER'in de köylerimiz arasındaki birliğe büyük katkıları olacağına inanıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber