TRT Genel Müdürü: Kurumiçi sınavları bu kez yapacağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'de çalışanların kurmuş olduğu, Video Kurgucularının 25.kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı

Türk Haber Sen, Genel Müdür Şahin'in gecede yaptığı konuşmayı şu şekilde bildirdi.

Genel Müdür Şahin Özetle şunları söyledi;

?-2008 yılında Genel Müdür olduğumda herkes kanal sayısını bire indirmemizi beklerken bugün 14'e çıkardık. Hedefimiz 75 milyona değil 7 milyar insana dünyaya yayın yapmaktır. Başarılı bir yayın götürüyoruz bundan dolayı da TRT çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Bu tür toplantıları bahane ederek sizlerle bazı konuları paylaşmak istiyorum. Göreve geldiğimizde özellikle sanatçılar ve spikerlerin kurumda işinin dışında dışarıda da çalışmasını istedik ve buna göre düzenleme yaptık. Ancak bir sendika bu çalışmamızı götürdü mahkemeye verdi.

Burada şu anda kameramanlık yapan, muhabirlik yapan, prodüktörlük yapan ancak kadrosu film yapım yayın elemanı veya memur olan arkadaşlarımız var. Kurum içi sınavı açıp bunların kadrolarını vermek istedik, aynı şekilde mahkemeye götürdü ve iptal ettirdiler. Dört yıl gecikme oldu. Bundan kim zarar gördü bu işi yapan ancak yaptığı işin karşılığını alamayan arkadaşlarımız zarar gördü.

Buna rağmen hazırlıklarımızı yaptık kurum içi sınavlarını açacağız, bu seferde kendi adamlarını alacaklar diye dedi kodu yapılıyor. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Benim aldıklarım zaten muhabir, kameraman, prodüktör. Ama kim ne derse desin sınav açacağız ve sınavda başarılı olanlar kadrolarını alacaklar. Kimin adamını aldığımızda herkes görecek.

Göreve geldiğimizde kurumda kadrolu, akitli, parça başı gibi çeşitli kadrolar vardı. Bunları akitli olanları sizleşmeli yaptık ve hiçbir ayrım yapmadan tamamını sözleşmeli kadrosuna geçirdik. Bana kalsa personelin tamamını sözleşmeli yaparım. Ama bizim kurumumuzda her şey tam tersine yapılıyor. Arkadaşımız sözleşmeliyse maaşı yüksek olması lazım. Fakat tam tersi sözleşmeli daha az maaş alıyor. Bu arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesini istiyoruz. Toplu Sözleşmelerde de gündeme geldi, bizden sordular yapılmasını istedik ancak olmadı. Kamu Görevlileri Danışma kuruluna alındı. Bu arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapılacaktır. Maaşları da artırılacaktır. Çalışmamız devam ediyor.

Yine göreve geldiğimizde bir skala yapılmasıyla ilgili çalışma yaptık. RTÜK kabul etmedi, sendikamızda bunu mahkemeye taşıdı. Danıştay'ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla 8 dakikalım bir belgesel çektik. Bir sendika TRT Danıştay'a rüşvet belgeseli çekti diye haber yaptırdı. TRT'nin Danıştay'da görülen davaları vardı. Bunlarda sizleri ilgilendiriyordu. Ne oldu. Sizi ilgilendiren, yani maaşlarınızda artış yapacak olan dava bundan olumsuz etkilendi.

Ben şahsen sivil toplum örgütlerini, sendikaları demokrasimizin olmazsa olmazlarından olarak görüyorum ve hepsine tarafsız davranmaya çalışıyoruz. Bizim için hepsi eşittir. Hiç birine taraf değiliz. Ancak sendikalar ideolojik davranmamalı, kurumu, çalışanları düşünmelidir. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber