Ankara Alışveriş Festivalinde döner rekoru denemesi

Ankara Alışveriş Festivali (Shopping Fest) kapsamında 4 bin 600 etkinlik planlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Alışveriş Festivali (Shopping Fest) kapsamında 4 bin 600 etkinlik planlanıyor. Binlerce üründe indirimli fiyatların uygulanacağı etkinlikler çerçevesinde rekor denemesi de yapılacak. Aba Piknik, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için 1 ton etle döner yapacak. Dönerin takılması için 5 metre yüksekliğinde 1 metre 20 santimetre eninde ocak hazırlandı. 10 kişilik uzman ekibin 7 büyükbaş hayvanın etiyle hazırlayacağı döner, başta çocuk esirgeme kurumundan gelecek çocuklar olmak üzere rekora şahitlik eden tüm vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Aba Piknik Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Akhan, şimdiye kadarki döner rekorunun 462 kilo ile Dubai'de kırıldığını hatırlattı. Bu rekoru aşmak için 1 ton döner yapıp dağıtacaklarını dile getiren Akhan, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. 1 ton döneri yapabilmek için öncelikle yerden yüksekliği 5 metre, eni 1 metre 20 santimetre olan bir döner ocağı hazırlattıklarını ifade eden Gökhan Akhan, "Bu ocak daha önce hiç yapılmamış büyüklükte bir ocaktır. Üzerinde 45 adet radyan var. 20 günlük bir çalışmanın ardından yaptık. Döner ocağımızın yüzde 80'i tamamlandı. İlk defa böyle bir deneme yapacağız." dedi.

Rekor denemesini 12 Haziran'da Gençlik Parkı'nda yapacaklarını bildiren Akhan, rekora İngiltere'den gelecek Guinnes Rekorlar Kitabı hakeminin de şahitlik edeceğini söyledi. Kendisi de Ankara Alışveriş Festivali komisyon üyesi olan Akhan, "Dönerin imalat aşamasında 10 kişilik uzman bir kadro çalışıyor. 10 günlük çabanın ardından bir tonluk döneri bir araya getirip, pişireceğiz. Bir tonluk döner 7 büyükbaş dananın etine tekabül ediyor." diye konuştu.

Rekor denemesi sırasında çocuk esirgeme yurtlarında ve diğer yurtlardan bine yakın çocuğu ağırlayacaklarını anlatan Aba Piknik Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Akhan, şunları kaydetti: "Çocuklara lunapark gezintisinin ardından döner ikram edeceğiz. Rekorumuza şahit olan halkımıza da döner ikram edeceğiz. Yaklaşık 7 bin porsiyon döner dağıtmış olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber