Brezilyalılar, Türkiye'nin üretken imajını gördü

TUSKON'un düzenlediği 2012 Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü sebebiyle birkaç gündür İstanbul'da olan Brezilyalı işadamları, dün gerçekleştirdikleri ikili görüşmeler neticesinde yeni iş bağlantıları yapmış olmanın heyecanını yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğu ilk kez Türkiye'ye gelen Brezilyalılar, bu görüşmeler vesilesiyle milyonlarca dolar değerinde alım satım yapılabileceğini kaydetti.

"BU KERVANA BEN DE KATILIYORUM"

Ev tekstili alanında Brezilya'da üretim yapan işadamı Volmer Bruneto, büyük bir endişe ve korkuyla geldiği Türkiye'de karşılaştığı fırsatlardan çok etkilendiğini ifade etti. Aradığı ve ihtiyaç duyduğu her ürünün Türkiye pazarından temin edilebileceğini belirten Bruneto, ?Gördüm ki bazı Brezilyalılar Türkiye'yi çoktan keşfetmiş. Rakiplerim birkaç yıldır Türkiye'den alışveriş yapıyorlarmış. Bu kervana ben de katılıyorum." dedi.

Elindeki görüşme listesinde önceden ayarlanmış dört firma olduğunu ancak 14 firmayla görüştüğünü söyleyen Brezliyalı işadamı ?bu forumun bu kadar bereketli geçeceğini tahmin etmiyordum? dedi. Kendisinin yanı sıra foruma gelemeyen Brezilyalı arkadaşları için de irtibatlar kurduğunu söyleyen Bruneto, almayı düşündüğü ürünler için verilen fiyatları analiz ettikten sonra yeniden Türkiye'ye gelip fabrika fabrika gezeceğini söyledi.

?TÜRKİYE, ÇİN'E ALTERNATİF BİR ÜLKE'

Kanepe kumaşından süngere, yatak yayından iş makinalarına 1 milyon dolar değerinde 25 konteyner mal için ön sipariş veren başka bir Brezilyalı işadamı Sergio Gouveira ise daha önce sürekli Çin'den alış veriş yaptığını ve Türkiye'ye gelene kadar Çin'e alternatif bir ülke olabileceğini düşünemediğini belirtti. Çin'le rekabet için fiyatlar konusunda biraz daha ayarlama yapılabilir diyen Gouveira, Türk ürünlerinin kalitesini daha iyi bulduğunu belirtti.

Yıllardır katıldığı iş görüşmelerinde böyle bir ortama rastlamadığını itiraf eden Brezilyalı işadamı TUSKON'un düzenlediği iş görüşmelerini nazara verdi. Finansal olarak daha güçlü kurumların böyle yoğun çalışmalar yürütmekte zafiyet gösterdiğini vurgulayan Gouveira, bu organizasyonların Türkiye'nin geleceğine büyük katkı yapacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber