Müsteşarın kullandığı saati 10 kat fazla gösteren gazeteler özür diledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur zammıyla ilgili görüşmeleri yürüten Bakanlık Müsteşarı Naci Ağbal'ın saatini 10 kat fazla gösteren Yurt ve Vatan gazeteleri özür diledi.

Geçtiğimiz hafta Yurt gazetesinde 1. sayfadan verilen haberde, zam görüşmelerine hükümet adına katılan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile ilgili verdiği '3.5 Naci'nin saati' başlıklı haberdede, söz konusu saatin 225 bin dolar yani 450 bin Türk Lirası olduğunu iddia etti. Haber başta Vatan olmak üzere tüm internet medyası tarafından alıntılandı

Tam 1 hafta sonra haberi 'Helal olsun müsteşara' başlığıyla veren Vatan gazetesinin internet sitesi özür dilemek zorunda kaldı. Vatan gazetesi yayınladığı özür ve düzeltme metninde; "Sitemizde yayınlanan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'a ilgili haber kaynağından yalanlanmıştır, düzeltir özür dileriz." ifadesine yer verdi.

Vatan gazetesi özür metninde şu ifadelere yer verdi;

1. Haziran.2011 tarihinde internet sitemizde Yurt Gazetesi kaynak gösterilerek 'Helal olsun Müsteşara" başlığı ile yayınlanan haber kaynağı tarafından yalanlanmıştır.

Yurt Gazetesi'nin düzeltme ve özür metni aşağıdaki gibidir:

" Haberimizde kamu çalışanları sendikalarıyla toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren ve hükümet adına birinci ve ikinci yıl için yüzde 3.5 ücret artışı öneren Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ın görevi ve kişisel yaşamıyla ilgili bazı ayrıntılara yer verilmiştir. Haberde "Ağbal'ın kolunda 225 bin dolarlık saat olduğu, Müsteşarlık maaşının yanı sıra YÖK Genel Kurulu ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevvelli Kuru üyeliklerinden maaş aldığı" ibarelerinin doğru olmadığı anlaşılmıştır. Sorumlu gazetecilik anlayışımızın bir gereği olarak bu konuyu kamuoyu ile paylaşmayı gerekli gördük.

Okurlarımızdan Naci Ağbal ve yakınlarından özür dileriz."

Vatan ve Yurt gazetesinin özür dilemesinin ardından yalan haberi yayınlayan dğer sitelerin de özür dileyip dilemeyecekleri merak konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber