Başörtülü okul birincisine ödül vermeyen müdür Avşar'a tepkiler sürüyor

Adana'da İhsan Sabancı Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar'ın okul birincisi başörtülü Tuğba Demir ile 3 arkadaşına mezuniyet töreninde yaptığı uygulamaya tepkiler sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri, okul müdürü Avşar'ı provokatörlükle suçlayıp, başörtülü öğrencileri başını açmaya zorlaması ve ödülleri vermeyişine tepki gösterdi. Vali Hüseyin Avni Coş, Avşar'ın açığa alınıp hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Okul Müdürü Ayla Avşar, mezuniyet törenine başörtülü gelen 4 öğrenciye tepki gösterip, başlarını açmalarını istemiş, bunda başarılı olamayınca öğrencileri salonun en arkasında oturtmuştu. Avşar, okul birincisi Tuğba Demir'in Türk Bayrağı'nı devretmesine de izin vermemiş ayrıca kütüğe ismini çakmasını yasaklamıştı.

Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri, valilik önünde, Avşar'ın başörtülü öğrencilere karşı takındığı tavrı kınadı. Platform adına konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, "28 Şubat'ta andıçlar ve gizli talimatlarla başlatılan vicdanları yaralayan cadı avının bir versiyonu, İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi mezuniyet töreninde yaşanmıştır." dedi. Sezer, "Öğrencileri aşağılayıp onurlarını zedeleyici zalim bir uygulamayı bir okul müdürünün yapmasının izahı var mıdır?" diye sordu.

Adana Sivil Toplum Platformu Başkanı Mahmut Eraslan ise öğrencilerin psikolojilerinin bozulmaması için ödüllerini evlerinde vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Eraslan, kamusal alanda da başörtülülerin rahat çalışmasına fırsat verecek düzenlemelerin yapılmasını istedi.

COŞ: HOŞGÖRÜLÜ OLMAK LAZIM

Bu arada, Vali Hüseyin Avni Coş, okul birincisi başörtülü öğrenciye mezuniyet töreninde yapılan uygulama için müdür hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Coş, Çukurova ilçesi Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi'ndeki karne dağıtım töreninden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Coş, "Öğrencilerimiz okula gelmiş ama hepsi farklı kıyafette. Artık tatil moduna girdik, insanların dilediği şekilde giyinebilmesine karşı toleranslı davranmamız lazım. Kılık kıyafete karşı, ön yargılı davranılırsa, diğer kıyafete karşı müsamahalı davranırsak öğrenciler arasında ayırım yapmış oluruz ister istemez. Böyle bir sonuç oluşmaması lazım. Ben bütün öğretmen ve yöneticilerimizin sağduyulu olmasını, meselelere toleranslı davranmalarını, hoşgörülü olmalarını sorun çıkarmadan yaklaşmalarını temenni ve tavsiye ediyorum." dedi.

Coş, soruşturma sonucunda konunun netleşeceğini anlatarak şöyle devam etti: "Tabi ki kamuoyunda bir takım tepkiler var. Hiç kimse merak etmesin Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir yanlışlık varsa yanlışlığı yapanlar, hak ettikleri şekilde değerlendirirler, cezalandırılırlar. Dolayısıyla kimse bu meseleyi bahane ederek, toplumu germeye, toplumda husumet duyguları oluşturmaya çalışmasın. Ben münferit bir olay olduğunu değerlendiriyorum. Ve böyle kalmasını da temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber