Çelik: İşten çıkarılan THY çalışanların kararını mahkeme verecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları (THY) tarafından işten çıkartılan kişilerle ilgili olarak kararı, yargının vereceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları (THY) tarafından işten çıkartılan kişilerle ilgili olarak kararı, yargının vereceğini belirtti. Toplu İş İlişkileri Kanunu'nun son derece acil bir yasa olduğunu aktaran Çelik, bu yasanın çıkmaması durumunda hiçbir toplu sözleşmenin yapılamayacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Marriott Otel'de düzenlenen Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın düzenlediği 'Türk Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması' öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Türk Hava Yolları Çalışanlarına ilişkin sorusu üzerine Çelik, "Türk Hava Yolları'nda olan hadise toplu sözleşme neticesinde olan bir grevin neticesi değil, iş bırakma şeklinde tanımlayabileceğimiz veya yargının karar verebileceği iş bırakma şeklindeki tanımlayabileceğimiz ve yargının karar verebileceği çalışmanın neticesinde ortaya çıkacak bir tabloyla karşı karşıyayız. Öncelikle yargıya taşınan bu olayla ilgili yargının vereceği karar hepimizi bağlayacak. İşverenleri de çalışanları da ama spesfik olarak ben şunu söylüyorum; bu işten çıkarılan ilişiği kesilen 305 - 330 kişi olarak ifade edilen bu arkadaşlarla ilgili bakanlığımıza ifade edilen olaylarla ilgisi yokken bazılarının işine son verildi şeklinde ifadeleri var. Böyle bir şey varsa ben yönetim kurulu başkanı ile görüştüm, bunların araştırılıp incelenip, bunların işe başlatılması konusunda kendilerine söylenmesi gerekeni söyledim." şeklide cevap verdi.

"TOPLU GÖRÜŞME YASASININ ACİLİYETİ VAR"

Çelik, başka bir gazetecinin 'Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'na ilişkin sorusu üzerine de şu açıklamaları yaptı:

"Toplu İş İlişkileri Yasası son derece önemli bir yasa. Gün değil saat çerçevesinde ele alınması gereken bir yasa. Yani o kadar aciliyeti var. Şu andaki bizdeki yetki talebi 700'ü aşmış bulunuyor. 700 iş yerinde yetki talebi söz konusu. Yetki talebini mevcut yasa çıkmadığı için veremedik. Endüstriyel ilişkileri son derece etkilemektedir. Bu noktaya gelişin sebebi nedir, iş veren itiraz ediyor, işçi itiraz ediyor. Aslında toplu iş ilişkileri kanunu biz birlikte hazırladık ve büyük ölçü de uzlaşı da hazırladık. Şimdi itirazların olduğu özellikle komisyon sürecinden sonra itirazların oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber