Yurtlarda barınan çocukların aile özlemi tatilde sona eriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'ne bağlı yurt, yuva ve sevgi evlerinde barınan korunmaya muhtaç çocuklar okulların tatil olmasıyla ailelerinin ya da yakınlarının yanına dönmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011- 2012 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle korunmaya muhtaç çocukların aile özlemi de sona erdi. Erzurum'daki yurt, yuva ve sevgi evlerinde barınan 200 çocuk karne sevincinin yanı sıra aile ve arabalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle devletin himayesindeki korunmaya muhtaç çocukların ya da ailelerinin isteği doğrultusunda tatile göndermeye başladıklarını ifade etti. Aydın, koruma altındaki çocukların aile ortamında gelişimlerinin aile yanında olumlu yönde geliştiğini ifade etti.

Tatil dönemlerinde anne, baba ya da amca, dede hala gibi yakın akrabalarının da kalan çocuklar ile aile bireyleri arasında yeniden duygusal bağların güçlendiğine dikkat çeken Aydın, "Tatile anne, baba, hala, dede, amca gibi yakın akrabalarının yanına giden çocukları ile bu kişiler arasında yeniden güçlü duygusal bağ oluşup, aile ortamının önemi anlaşılıyor. Bundan dolayı da her yıl ortalama 10 çocuk aile ya da yakın akrabalarının talebi doğrultusunda yine devletin korumasında olmak üzere ailelerinin yanına yerleştiriliyor. Devlet ailelerinin yanına yerleşen korunmaya muhtaç çocukların bütün giderlerini yine karşılıyor. Devletin ekonomik imkanları çok güçlü ama buna rağmen aile ortamındaki sevgi duygusunu çocuğa veremiyor. Çocukluk döneminden gençliğe geçişte aile ortamı, aile sevgisi büyük önem taşıyor." dedi.

Sultan Murat Aydın, tatilini ailesinin veya akrabalarının yanında geçiren çocukların tatil dönüşünde duygusal gelişimlerinde pozitif bir canlılık gözlendiğine de vurgu yaparak, "Tatil süresince ya da 10- 15 gün aile ya da akrabalarının yanında bulunan çocukların dönüşte daha rahat, mutlu ve zinde olduklarını gözlemliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber