Sudanlı iş adamları Biga'da

Biga İş Adamları Derneği'nin (BİAD) davetlisi olarak 24 Sudanlı iş adamı Biga'ya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köşdere Oteli'nde Biga'lı işadamları ile bir araya gelen Sudanlı iş adamları ikili görüşme yaptılar. Ziyaret hakkında bilgiler veren Biga İş Adamları Derneği'nin (BİAD) Başkanı Habib Yeni, "Türkiye İşadamları ve Sanayici Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı, milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi. Yapılan ikili görüşmelerde Rusya'dan Sudan'a, Ukrayna'dan Lübnan'a kadar birçok ülke mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşme imzaladı. Tuskon Dünya Ticaret Zirvesinde Türkiye'nin başarlı olduğu sektörlerdeki katılımcılar bir araya geldi" dedi.

Yeni, "Rakamla ifade edecek olursak inşaat malzemeleri geçen yıl Türkiye'nin 20 milyarlık dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bir sektör. Türkiye inşaat malzemelerinde dünyanın 7. ihracatçısı. Türk müteahhitlik sektörü 6.500'den fazla proje ve 211 milyar dolarlık taahhütle Çin'den sonra dünya ikincisi. Türkiye mobilya ihracat gerçekleştirdi. Bunda Tuskon'un düzenlemiş olduğu ticaret zirvelerinin önemli katkısı olduğu inkar edilemez. İki günlük zirvede 1134 masada 25 bini aşkın iş görüşmesi yapıldı. 90 tercüman 30'un üzerinde farklı dili çevirdi" diye konuştu.

Tekstilci Furkan Şanlı, "Öncellikle ürünlerimizi tanıttık.

Sudanlı işadamlarının Türk mallarına ilgisi var, ama Sudan hükümetinin uygulamış olduğu yüksek gümrük vergisinden maliyetlerin yükseldiğini söylediler. 35 milyon nüfusa sahipler. Sudan'da bizim yaptığımız işi yapan olmadığı gibi çevre ülkelerde de yokmuş. Sudan'da ortak tekstil boyahanesi kurulmasını teklif ettiler. Bu şekilde daha karlı olacağını, çevre ülkelerde rahatlıkla satış yapılacağını ifade ettiler. Görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Toplantıya Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, TSO başkanı Tuncay Yaşar, TBO başkanı Mesut Okyay katıldı. Kahvaltıdan sonra Doğtaş fabrikasını gezen ziyaretçilere bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber