SGK ve İşkur Amasya İl Müdürlüğü'nden çalışanlarına ?Kişisel Gelişim Semineri'

Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Amasya İl Müdürlükleri, kurum çalışanlarına ?Kişisel Gelişim ve Motivasyon Eğitimi' semineri verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim ve Zihinsel Dilsel Programlama (NLP) Uzmanı Oğuz Saygın ?Beden Dili' ?İşyerinde Yüksek Motivasyon' gibi konular hakkında bilgiler verdi.

İş ortamında verimliliğin sağlanması için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, her şeyden önce çalışanların verimliliğini artırmak için iletişim sorunlarını çözmek gerektiğini ifade etti. Yapılan araştırmalara göre, iletişimde en çok beden dilinin etkili olduğunu dile getiren Saygın, seçilen kelimeler ve bu kelimeleri söyleyiş tonunun önemli olduğuna değindi.

Saygın, kişiler arasındaki iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için en önemli faktörlerden birinin de beden dilini doğru kullanmak olduğunu açıkladı. İş hayatında olan herkesin basit gibi gözüken işlerde dahi planlama yapması gerektiğini kaydeden Saygın, kolay gibi görünen işler yapılmadığı zaman birikebileceğini ve daha sonra bu işleri yaparken sıkıntı yaşanabileceğini hatırlattı.

Motivasyon, insanların işle ilgili isteklerini ve bağlılıklarını artırmak için yapılan bir çalışma olduğunu ifade eden Saygın, ?Motivasyonu yüksek kişiler, daha iyi performans göstermelerinin yanı sıra yeteneklerini daha verimli kullanırlar. Çalışanların işyerinde karşılaştıkları sıkıntıları ve günlük zorlukları aşmaları için motivasyonlu olmaları çok önemlidir. Çalışanlar bu gibi seminerlerde öğrendikleri teknikleri işyerinde, sosyal hayatta ve aile içinde kullanarak daha başarılı, daha mutlu ve daha verimli oluyorlar. İş hayatının getirdiği stresi dengelemesini, ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kavramalarını, iletişim çatışmalarına çözüm bulmalarını, eğitim sonunda "Acaba yapabilir miyim?" değil, "Nasıl yapabilirim?" sorusunu sormalarını, başarılı ve mutlu bir hayata kavuşmaları için gerekli motivasyonu kazanmaları gerekmektedir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber